15. marca 2012

Sedmerica Slovencev v Pietermaritzburgu v Južnoafriški republiki na prvih preizkušnjah svetovnega pokala. V soboto kros, v nedeljo spust. Interna domišljijska liga mtb.si!

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu s polnim nazivom RockyRoads.net UCI Mountain Bike World Cup 2012 se ta konec začenja na že znanem prizorišču v Pietermariztburgu v Južnoafriški republiki. V programu so dirke v disciplinah olimpijski kros in spust, medtem ko bo XC eliminator na svojo otvoritev prve sezone v svetovnem pokalu počakal še mesec dni, ko serija pride v Houffalize v Belgiji.

V Pietermaritzburgu danes že trenirajo na progi za spust, v petek so na sporedu kvalifikacije spusta, v soboto kros, v nedeljo pa finale spusta.

Od Slovencev bosta na štartu krosa le Tanja Žakelj (Salcano Factory Team) in Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic), saj se je Nina Homovec že prejšnji teden težje poškodovala pri treningu na prizorišču in po operaciji še okreva v J. Afriki. V spustu gredo v boj Zarja Černilogar, Miran Vauh (oba KK Črn trn GT), Nejc Rutar, Žiga Pandur (oba Unior Tools Team) in Miha Halzer (Energijateam.com).

Spletne prenose boste lahko spremljali na www.redbull.com/bike

Spored prenosov po srednjeevropskem času

Sobota 17. 3.
10:30 XCO ženske elite
13:00 XCO moški
Nedelja 18. 3.
12:15 finale DHI ženske elite
13:00 finale DHI moški elite

V soboto bo na ogled posnetek petkovih kvalifikacij DHI, drugi posnetki pa po koncu dirk.

V letošnjem svetovnem pokalu je sicer po sedem dirk v krosu in spustu ter trije eliminatorji.

Svetovni pokal na strani UCI

Dirtova domišljijska liga in interna liga mtb.si

Britanska revija Dirt je zopet poskrbela za “stavnico” oziroma domišljijsko ligo na spletnem mestu www.dirtfantasyleague.com
Za proračun milijon britanskih funtov kupite štiri tekmovalce in eno tekmovalko v spustu (prvič je naprodaj tudi Slovenec). Nato skozi sezono glede na njihove uvrstitve zbirate realne točke svetovnega pokala. Možnih je tudi nekaj menjav postave, naprimer v primeru poškodb. Najuspešnejše domišljijske vodje ekip na koncu sezone nagradi pokrovitelj Trek.

Prvič smo odprli tudi interno ligo mtb.si. Kar vas je “menedžerjev” med bralci mtb.si, lahko svoje sanjske ekipe prijavite v “private league” s kodo 1096. Pa bomo septembra videli, kdo je najmodreje izbral svoje tekmovalce.
Interno ligo smo si izmislili nekoliko pozno, a se bomo potrudili, da bodo tudi najuspešnejši slovenski vodje ekip nagrajeni!

Sledite nam