12. aprila 2013

Lanski najboljši slovenski klub v spustu letos še z eno ekipo svetovnega pokala poleg ekipe Unior Tools Team, z ekipo v enduru ter s kampi in izleti


Besedilo KD Rajd:

“2012: Najboljša sezona, itak!” Tako smo naslovili poročilo za lansko sezono, saj so se člani društva zares izkazali, tako po tekmovalni, kot organizacijski plati. Ljubljanski klub se je v komaj nekaj letih razvil iz spustaško usmerjene ekipe v celovit gorskokolesarski klub, aktiven pa je tako na področju tekmovanj in rekreacije. Pretekla sezona je bila resnično uspešna: ekipa Rajd-Trek je bila najboljša v spustu; Nejc Rutar, Žiga Pandur, Kevin Berginc in Jure Žabjek so osvojili zmage na državnem prvenstvu in Pokalu Slovenije; ob tem pa je treba omeniti še organizacijo izletov, delavnic, kampov in drugih prireditev.

V sezoni 2013 smo še bolj ambiciozni, cilji pa so ponovitev tekmovalnih uspehov ter organizirati še več dogodkov za vse kolesarje. Z licencami bo nastopalo kar 30 Rajdovcev in to v vseh mogočih disciplinah: v spustu, krosu, enduru, eliminatorju, 4krosu, BMX-u in tudi na cesti! Pandur, Virtič, Berginc in Žabjek so najhitrejši spustaši, v klub pa je tekom zime prestopila tudi olimpijka Tanja Žakelj, ki bo seveda vozila v dresu ekipe Unior Tools Team. Ekipa Rajd Trek seveda cilja visoko, na zmago! Oziroma kot pravi Kevin Berginc, lanskoletni mladinski zmagovalec pokala v spustu: “Kot vedno bom štartal na zmago in ob tem užival! Rad pa bi dosegel kakšen odmevnejši rezultat, izven Slovenije seveda!” To je pravi odnos in to je tudi eno izmed vodil Rajda.

KD Rajd je nosilec projekta ekipe Unior Tools Team in tam bo letos ob Žigi Pandurju vozil še mladinec Jure Žabjek, v prihodnosti pa je prestop v ekipo za svetovni pokal zagotovo odprt še drugim hitrim tekmovalcem. Dokazali se bodo lahko že letos v okviru programa Rajd World Cup Team, v katerega so poleg Berginca vključeni še Aleš Virtič, Anže Žabjek, Žan Jurca in Nal Otoničar. Slednji je za svetovne pokale po UCI pravillniku sicer še premlad, bo pa zastopal barve Rajda na seriji dirk iXS. Prvo ime ekipe na domači sceni pa bo seveda Žiga Pandur, ki se sicer osredotoča na dirke svetovnega pokala. “Želim si uvrstitve med prvih 30 v svetovnem pokalu, ponovno zmago na državnem prvenstvu ter zmage na čim več dirkah Pokala Slovenije,” je svoje načrte opisal iz leta v leto hitrejši Žiga. Nejc Rutar je medtem kolo za spust zamenjal za kolo za enduro in zanj bomo letos navijali v tej sveži disciplini, ki je pritegnila tudi druge tekmovalce Rajda.

Tekmovalna ekipa Rajd Trek je zaradi sodelovanja s Tanjo Žakelj kar naenkrat postala tudi zelo opazen igralec v olimpijskem krosu. Tanja je že zmagala prvo dirko sezone v Vrtojbi, zagotovo pa tudi ona cilja na dobre rezultate na dirkah najvišjega razreda: “Ponoviti želim svoje najboljše rezultate v svetovnem pokalu in na svetovnem prvenstvu. Ali drugače povedano – stalno želim biti med najhitrejšimi 15 dekleti na svetu.” Deseta z olimpijskih iger v Londonu seveda že razmišlja o Riu, pri tem pa ni osamljena. Možnost uvrstitve discipline eliminator na igre je dal misliti tudi Kevinu Bergincu, ki se bo v tem primeru povsem posvetil tej disciplini: “Že od nekdaj je nastop na olimpijskih igrah moja velika želja. Če eliminator res uvrstijo na igre, potem bom temu posvetil čisto vse.”

Kampi & Izleti

Tekmovalni program Rajda je zelo obsežen in prav vsak izmed tekmovalcev si bi zaslužil svojo predstavitev, seveda pa bomo o njih pisali tekom razvoja sezone. Za danes si na kratko poglejmo še načrte z drugih področij. V Kranjski Gori bomo organizirali kar 9 kampov za različne skupine kolesarjev, v Ljubljani in okolici bomo izvedli 20 kolesarskih izletov, od tega jih bo vsaj pet obogatenih z delavnicami. Velika novost so izleti s cestnimi kolesi, ki bodo prav tako potekali v okolici Ljubljane, v programu pa je pet terminov. Izleti so namenjeni praktično vsem kolesarjem z željo po odkrivanju novih poti, spoznavanju novih prijatelju in zabavi na kolesu. Seveda nadaljujemo tudi delo z mladimi gorskimi in BMX kolesarji, organizirali pa bomo tudi občinsko šolsko prvenstvo v gorskem in BMX kolesarjenju. Termini bodo objavljeni že v kratkem!


Leto 2012 zaradi različnih objektivnih razlogov ni bilo najbolj naklonjeno BMX progi v Ljubljani, tudi na to temo bomo več razkrili v kratkem.

Pokrovitelj KD Rajd so
: Telekom Slovenije z blagovno znamko Itak, kolesarski center Funsports, Unior, adidas Eyewear, Factory Store, Slovenski kolesarski mojster, Schwalbe, Mulebar, Teva, VigorGround, leteli pa bomo s pomočjo Red Bulla.

Člani tekmovalne ekipe Rajd Trek 2013

Spust
Kevin Berginc* (tudi XCE)
Žan Jurca*
Nal Otoničar*
Aleš Virtič*
Anže Žabjek*
Žiga Pandur**
Jure Žabjek**
Jure Božič
Anže Furlan
Andraž Grum
Klemen Kunaver
Tine Mahkovec
Aljoša Mlakar
Rok Jurca
Gorazd Stražišar
Janže Trateški
Aleš Verbnik (tudi XC)
Žiga Zrimšek
Olimpijski kros
Tomaž Kučan
Simon Slejko
Tanja Žakelj

Enduro
Tomaž Deisinger
Neža Knez
Mitja Nakrst
Primož Nakrst
Nejc Rutar
Luka Šavs
Tim Zupanc (tudi 4X, BMX)
Primož Žabjek

Cestno kolesarstvo
Lovro Robič

* člani programa Rajd World Cup Team
** člani UCI ekipe Unior Tools Team

www.kd-rajd.si
www.bikekamp.si
www.uniortoolsteam.si

Na uvodni fotografiji Kevin Berginc, ki bo član Rajdove ekipe svetovnega pokala. Foto Klemen Humar. Fotografije v galeriji: Klemen Humar, Grega Stopar, arhiv KD Rajd.

Sledite nam