Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
10. novembra 2019

Včeraj so bile na evropskem prvenstvu na sporedu veteranske preizkušnje. S tremi Slovenci na startu.

Silvelle, kraj v italijanski pokrajini Veneto, sinonim italijanskega ciklokrosa in to kar z več desetletno tradicijo, je od včeraj dalje tudi kraj letošnjega evropskega prvenstva. Tokrat tudi z uradno slovensko odpravo.

Prvi tekmovalni dan je bil rezerviran za veteranske kategorije. V petnajstih starostnih kategorijah je nastopilo 406 tekmovalk in tekmovalcev. Slovenci smo imeli na startu tri predstavnike in sicer v kategorijah od 45 do 49 ter 50 do 54 let. V prvi sta nastopila Matjaž Kovač in Bojan Ločnikar, v drugi pa Lucjan Premrn. Zahtevne, predvsem pa blatne razmere, so naredile dirke še nekoliko težje in borba za čim boljše končne uvrstitve je bila še toliko večja.

V kategoriji 45 do 49 let je slavil domačin Massimo Folcarelli, ki je za 16 sekund ugnal Slovaka Milana Barenyija, tretje mesto je z minuto in 12 sekund zaostanka osvojil Francoz Nicolas Lamaitre. Odlično se je v blatu znašel Bojan Ločnikar, ki je z zaostankom 9 minut in 32 sekund osvojil 15. mesto. Matjaž Kovač je bil s krogom zaostanka osemindvajseti.

V kategoriji 50 do 54 let je slavil odlični bivši cestni kolesar in profesionalec med leti 1992 in 2006 Nizozemec Erik Dekker, ki je za 26 sekund prehitel Nemca Jensa Schwedlerja, tretji je bil Britanec Darren Atkins, ki je zaostal minuto in 13 sekund. Lucjan Premrn se je v močni konkurenci s krogom zaostanka uvrstil na 35. mesto.

Vrstni redi

Poročilo, izjave in fotogalerijo najdeš na prijavim.se.

Danes bodo na sporedu dirke mladinskih kategorij, kategorij do 23 let in elite. Slovenske barve bodo zastopali Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar in Fabijan Kralj med mladinci in Mihael Štajnar ter Blaž Avbelj v kategoriji do 23 let.

Elitni dirki si lahko ogledaš v neposrednem prenosu na Eurosportu 1.

Na naslovni fotografiji Bojan Ločnikar, foto prijavim.se

Preberi še
Ta vikend: Evropsko prvenstvo v ciklokrosu

Freestyle zaposluje
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam