16. novembra 2009

Damjan Kalčič – Kalči in Gorazd Stražišar – Guru, kandidata za predsednika za odbora za gorsko kolesarstvo in BMX, odgovarjata na vaša vprašanja s Table. Volitve v četrtek. Seznam 38 klubov.

Kalči & Guru

Kalči & Guru

Damjan Kalčič – Kalči in Gorazd Stražišar – Guru, kandidata za predsednika za odbora za gorsko kolesarstvo in BMX, odgovarjata na vaša vprašanja s Table. Volitve v četrtek. Seznam 38 klubov.


Ali se boš z vso vnemo lotil iskanja generalnega sponzorja za tekme slovenskega pokala v spustu in DP?
Kalči: Predvsem sem človek, ki mu je kolesarstvo postalo način življenja. Zato bom seveda poskušal pridobiti sponzorja, če bo le mogoče za vse pokale gorskega kolesarstva pod okriljem KZS. Kot član odbora in kot morebitni predsednik predstavljam (bom predstavljal) vse discipline gorskega kolesarstva, se bom trudil za vse enako, kar se mi zdi pošteno in tudi moralno do vseh kolesarskih sredin.
Guru: Mislim, da iskanje generalnega sponzorja ni prva naloga predsednika OGK, vendar bo to tudi del mojih nalog, saj vem, da brez denarja bo osip tekmovalcev in zmanjšan priliv mladih še bolj izrazit. S svojo pozicijo v kolesarstvu imam že sedaj kar nekaj stikov s potencialnimi sponzorji in navkljub času, ki sponzorstvu ni naklonjen, se mi zdi, da bi lahko našli nekaj denarja za dodatno financiranje tekmovanj, tekem in priprav.

Ali boš poskrbel, da se bodo organizatorji pokalnih dirk držali pravil v zvezi s predpisanimi minimalnimi denarnimi nagradami, ki bi jih naj prejeli prvi trije?
Kalči: Eden izmed mojih predlogov je bil tudi, da ima vsakdo, ki organizira tekmo DP, določene prioritete in seveda dolžnosti. Zato bi rad sestavil kriterije, kaj vse mora organizator izpolnjevati, da sploh lahko organizira tekmo na tem rangu kakovosti. Saj je to predpogoj, da še dvignemo kakovost Slovenskega pokala v gorskem kolesarstvu.
Guru: Seveda, saj te nagrade že sedaj niso nekaj posebnega in za organizatorje mora biti njihova podelitev nekaj samo po sebi umevnega. Ne razumem zakaj se ne bi držali pravil nagrajevanja, saj smo jih skupaj postavili v dobro vseh.

Ali ne bi bilo higienično, da bi bila “Peticija za kolesarjem prijaznejšo zakonodajo”, katere soorganizator je tudi KZS, bila objavljena tudi kje na web straneh KZS?
Kalči: Ja absolutno! Ne samo enkrat …
Guru: Ne vem zakaj ni, saj je to eden širših projektov KZS in OGK. Ravno ta brezbrižnost do rekreativnih, ljubiteljskih in ostalih gorskih kolesarjev je bil očitek zvezi. Zato bi moralo biti širše poznano, zakaj se KZS in OGK bori.

Ali se nameravaš kot predsednik OGK posebno posvetiti delu z mladimi v vseh disciplinah? Kako?
Kalči: Program dela z mladimi je okvirno sestavljen in po tej poti naprej mislim tudi nadaljevati. V določenih sredinah že sedaj delajo zelo dobro, saj imamo na dirkah mladih veliko število mladih nadobudnežev. Zato si bom prizadeval, da se podpre te sredine tako s strokovnim svetovanjem, kot sodelovanjem panožnega trenerja. Seveda tudi finančno, da jim pokrijemo določne stroške strokovnega kadra ali pač v dogovorjeni obliki nagradimo. Si pa želim spet bolj prodreti v lokalne sredine in prek občinskih tekmovanj nižjega ranga “izluščiti” otroke, ki jim tak šport postane zanimiv in bi se z njim radi ukvarjali. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da izgradnja stalnih kolesarskih poligonov in prog krepko pripomore k popularizaciji tega športa, še posebej če je v bližini mestnega okolja. Bom izdal eno izmed mojih idej: rad bi sestavil promocijsko skupino, ki bi krožila po šolah in mestih ter prikazovala in promovirala kolesarski šport.
Guru: To mi je že sedaj, kot upravljalcu kolesarskega parka, ena od prednostnih nalog, s katero se uspešno ukvarjamo in vem, da je prihodnost športa na njih. Potrebno jih je najprej pripraviti na prvi stik s kolesom, potem pa jih po začetnem navdušenju obdržati v športu. Kolesarski kampi, tekmovanja za mlade, izobraževanje kadrov, ki se bodo ukvarjali z mladimi … je nekaj stvari, ki se že obnesejo in jih je potrebno še izpopolnit in dopolnit.

Ali se ti zdi smiselno, da je treba klube, ki se ukvarjajo z mladimi, spodbuditi in primerno nagraditi?
Kalči: Obvezno je treba take posebno nagraditi … Kako in kaj sem namignil že v prejšnjem odgovoru.
Guru: Absolutno. Tako s pomočjo pri organizaciji tekmovanj za mlade kot pri izobraževanju kadrov, ki delajo z mladimi.

38 klubov

Prebili smo se tudi do seznama 38 klubov, ki imajo pravico glasovanja v okviru Odbora za MTB in BMX (majo registrirane tekmovalce v krosu ali prirejajo prireditev). Prečiščeno, čeprav je še kakšen čuden vmes … Če kakšen manjka, pa le zaropotat pri KZS.

Atrans Trojane
Avče
B.V.G. Gulč
Bam.Bi
Bike Ek Haloze
Brez bremz Enkolo Team
Calcit Kamnik
Črn trn
Črni Vrh
Den Devils
Deš Fleš
Djak Nova Gorica
Enduro
Energija Domžale
Forma Šmartno
Frirajd Koroška
GT Team Rider
Hrastnik
Kranj
Marmor Hotavlje
MTB Koroška
NLP
Pintatim
Pohorje Maribor
Postojna
Rajd
Ravne na Koroškem
Ribn’čan
Sloga 1902 Idrija
Sokol
Sova Kranj
Sportpoint Jesenice
Supersnurf
Trbovlje
Uni Team
Vzpon
Završnica
Zelene doline

Sledite nam