26. marca 2016

Maratonsko dogajanje Roc D’Azur letos med 5. in 9. oktobrom.

Letošnji festival med 5. in 9. oktobrom že v triintrideseti izvedbi. Kraj dogajanja bo Frejus z okolico na Francoski Rivieri. Razgledi so del serijske opreme štiridnevnega dogajanja.

Roc d’Azur

Sestavljen je iz različnih aktivnosti, ki se odvijajo skozi štiri dni. Organizator prireditve je ASO, skupina, ki je med drugim odgovorna tudi za Tour de France. Prireditev je poznana po svojih tehničnih trasah in veliki udeležbi. Skozi vsa tekmovanja se v štirih dneh prebije kar 20000 tekmovalcev. Organizacija je na visokem nivoju. Poleg tega poteka tudi festival z aktivnostmi za najmlajše, vse skupaj pa obogati sejem kolesarske opreme, kjer veliki proizvajalci predstavljajo novosti za naslednje leto, se pravi še en velik sejem, mesec dni po tistem v Friedrichshafnu.


Vonj po morju in vožnja po plaži

Prireditev je odprta za otroke, starše, amaterje in profesionalce. Po dirki imate priložnost spoznati tudi druge discipline gorskega kolesarstva, saj vsak dan poteka tudi kakšen izziv, kot so trial, BMX ali tekmovanje v dirtu.

Kot gorski kolesar se moraš vsaj enkrat udeležiti “Roca”. Atmosfera v Frejusu je v tem času nabita s pozitivno energijo in največkrat tudi vreme zdrži. Seveda je vedno prisoten maestral, ki včasih tudi kraljuje nad prireditvijo. A tistim, ki ste vajeni kraške burje, to ne sme biti težava.


Lep čas za deljenje svoje strasti ter izkušenj s somišljeniki in pripadniki plemena s celega sveta. Vmes morda razpneš še jadra.


Nekaj dejstev

Takoj ko je gorsko kolesarstvo prišlo v Evropo, so v Franciji pričeli z organizacijo prireditev za popularizacijo športa. Roc d’Azur se je rodil prav s tem namenom. Znal pa je tudi vključiti prav vse discipline gorskega kolesarstva in je tako postal ikona vseh prireditev in najbolj oblegana dirka v Evropi.

Prijave že potekajo in priporočam, da si naberete še več podrobnejših informacij o dirki. Letos na primer bo potekala tudi etapna dirka, kjer bodo v razvrstitev združili vse štiri dni maratonov. Skupaj pa kar trideset različnih tekmovanj! Če vas katera izmed dirk zanima pohitite, ker sta petkov in sobotni termin lahko kmalu razprodana!


Razgledi so zagotovljeni.

Vse dodatne informacije na spletni strani organizatorja.
 
Foto organizator

Preberi še
Roc: Trije Slovenci na štartu, Blaža 4.

Izbrani utrinki lanskoletnega festivala

Sledite nam