Kamenjak Rocky Trails
8. februarja 2021

Tradicionalni dirkaški vikend Kamenjak Rocky Trails, ki je bil napovedan za začetek aprila, je prestavljen. Dirka v krosu bo na sporedu 5. septembra, maraton žal odpovedan.

Deseti in enajsti april sta vse bližje, zato so bili organizatoriji priljubljene dirke na skrajnem istrskem rtu sprejeti odložitev glede dirk v krosu in maratonu. Nov datum, kot rečeno, je peti september, če le ne bo kakšnih težav glede koronavirusa. Dirka v maratonu je žal odpovedana.

Čeprav sta do previdenega dirkaškega vikenda še dva meseca, je to še vedno kratek rok za organizacijo prireditve, ki jo je v zadnjem času obiskalo tudi do tisoč tekmovalcev. Razmere s protikovidnimi okrepi in pa organizacija potovanj številnih tujih ekip so še vedno preveč negotove. Zato so se organizatorji odločili, da se ne igrajo z varnostjo tekmovalcev in njihovih spremljevalcev, temveč gledajo tudi na ugledo prireditve same.

Lepote Premanture, Kamenjaka in dirk Rocky Trails 2019

Izjava KBBXS Adrenalina

“Na žalost smo zaradi negotove situacije s pandemijo COVID-19, zaprtih meja, omejenih potovanj in težkih razmer za organizacijo dirke prisiljeni odpovedati letošnji dvodnevni dogodek. Namesto dirke v trenutni obliki, ki jo imajo rade in jo hvalijo ekipe in tekmovalci širom Evrope, bo na sporedu le dirka v olimpijskem krosu. Ta bo na sporedu v nedeljo, 5. septembra. Hvala za podporo in razumevanje!”

Situacijo je pojasnil direktor dirke Mario Pustijanac: “Prva dirka na Kamenjaku je bila leta 1997 in od takrat smo jo do lani neprekinjeno izvajali. Vsako leto jo je organizirala ista ekipa prijateljev in odločitev za prestavitev je bila za nas težka, saj smo že jutri sposobni organizirati katero koli evropsko prvenstvo.”

Noben resen organizator si ne more privoščiti igranja z varnostjo in zdravjem tekmovalcev. Vem, da vsi pogrešajo dirkanje, druženje, dokazovanje … Žal bomo Kamenjak še enkrat preskočili in upam, da zadnjič,” dodaja Pustijanac.

Naslovna fotografija organizator

Preberi, kako je bilo pred dvema letoma

Na maratonu Kamenjak šprint do ciljne črte
V Premanturi Tanja na stopničkah, Rok tik pod njimi

Sledite nam