Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
8. aprila 2019

V mokrem sedmem maratonu Kamenjak Rocky Trails članski zmagi z italijansko ekipo v Pribaltik, med mladinci in veterani pa tudi v Slovenijo.

Kot že v nekaj zadnjih letih so dan po sobotni mednarodni dirki v krosu v Premanturi izvedli še maraton na polotoku Kamenjak. Odvisno od kategorije po 2 km dolgem uvodu to pomeni krog, dva ali tri 20-kilometrske kroge po Kamenjaku.

Po sobotnih idličinih razmerah je nad Kamenjak v nedeljo prišel dež. Kar na stezicah, ki poleti vodijo do skalnatih plaž, ne pomeni kakšnega globokega blata, le pleskanje koles in kolesarjev od spodaj in drseče kamenje.

Odločitev o zmagovalcu 7. maratona Kamenjak Rocky Trails je bila tesna, kot še nikdar doslej. Po dveh urah in 16 minutah dirkanja sta se v ciljnem šprintu usekala Estonec Peeter Pruus (Torpado Sudtirol MTB Pro Team) in Čeh Filip Adel (Superior Velsbike Team). Za las je bil hitrejši Pruus.


Štirica je bila v zaključku za las uspešnejša 

Tretji je bil v cilju Poljak Jakub Zamrozniak (JBG-2 Cryospace), kot prvi od Slovencev pa dobrih 9 minut za zmagovalcem na 12. mestu Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team).

Med ženskami je zmagala Litvanka Katazina Sosna (Torpado Sudtirol MTB Pro Team) s pol minute prednosti pred drugouvrščeno ekipno kolegico Italijanko Evo Lechner, tretja je bila tako kot v krosu Madžarka Barbara Benko (Ghost Factory Racing).


Teo Pečnik

V dva kroga dolgi dirki mladincev so stopničke zasedli mladi slovenski kolesarji: Teo Pečnik (KK Ravne) na prvem, Blaž Žle (Calcit( na drugem in Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh) na tretjem mestu. Tamara Homar (Energijateam.com) je bila tako kot v krosu druga. V mlajši kategoriji do 17 let pa sta zmagala Nace Gnezda in Daša Mlakar (oba MBK Črni Vrh).

Tudi sobotni zmagovalec v veteranski kategoriji master 1 Gregor Sikošek (JB Team Novo mesto) je v Premanturi ostal še dan in osvojil še eno zmago.

Za nekaj vtisov o dirki smo prosili najhitrejšega Slovenca Boštjana Hribovška: “Od nedeljskega maratona nisem pričakoval veliko, razen to, da ga poskušam odpeljati do konca. Zaradi viroze, ki sem jo staknil sredi preteklega tedna, sem že na sobotnem krosu odstopil, ker sem bil po krogu in pol preprosto prazen in brez prave moči. Maraton pa vsako leto preseti. Težkemu terenu je med tekmo postregel še dež, ki je na istrski prsti in ostrem kamenju na nekaterih delih naredil pravo drsalnico. Tudi če ni veliko vzpona, ti teren pobere do konca maratona vse atome moči. Konkurenca je bila mogoče na vtis manjša kot pred leti, vendar se mi zdi, da ni šlo zato nič počasneje.”

“Zelo smo zadovoljni z vikendom,” je povedal vodja organizacije Mario Pustijanac iz puljskega kluba Adrenalina. “Vse je potekalo gladko, lepo se je posrečila tudi povsem ločena prireditev za najmlajše. Vse pohvale organizacijski ekipi!” Zamisli za 24. kros in 8. maraton pa že nastajajo.

Vrstni redi

www.rockytrails.bike

Fotografije prireditelj

Preberi še poročilo s krosa
V Premanturi Tanja na stopničkah, Rok tik pod njimi

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam