27. julija 2011

Jeras in Frank ta teden na BMX SP v Kopenhagnu. Foto natečaj Hiša mladih / Črn trn. Film Switch s prenovljeno stranjo. Tanko in Fekonja odlično na dirtu v Umagu. Vanka regule.

Jerry in Tilen med “izzivalci” na SP
Da, še vedno berete mtb stran. Ampak ta teden se gredo v danski prestolnici svetovno prvenstvo v dirkanju s kolesi BMX. Res velik cirkus z majhnimi kolesi in na majhni površini. Hitrosti in skoki seveda niso prav majhni.
Člani in članice elite ter mladinci in mladinke tekmujejo za uradne naslove, druge kategorije pa v prvenstvu “challenge”. Tam sta tudi Tomaž Jeras v kategoriji moški cruiser 30-34 let, Tilen Frank pa pri moških od 17 do 24 let, kjer se usekajo tisti, ki se niso uvrstili na prvenstvo elite – takšnih je 130 z vsega sveta.
Tilen bo dirkal jutri (v četrtek), Jerry pa v nedeljo.
Prvenstvo na strani UCI
Stran prirediteljev
V živo na freecasterju

Na fotografiji Tilen Frank po pristanku na prvem skoku v Kopenhagnu. Štartni rampi sta za SP in Challenge različno visoki, tudi prva ravnina le ločena.

Foto natečaj: Poletni fotokros
Hiša mladih je prekrasen in oh in sploh mladinski hotel, ki je zrasel sredi Pal, le nekaj korakov od 4X proge Črn trn v Ajdovščini. Ker so povezani s kolesarstvom, so razpisali foto natečaj na temo fotografij z dirke na Trnu. Prvenstvo je seveda že mimo, fotografije pa še zbirajo. Več

Nova stran za Switch
Premiera slovenskega MTB filma je napovedana za letošnjo jesen, medtem pa je Blaž Tomažin predstavil novo spletno stran produkcije. www.msix.si

Tanko in Fekonja huda v Umagu
V soboto se je letelo nad Umagom, na sporedu je bil že tradicionalni Dirt Jump Jam. Na MTB kolesu je sodnike najbolj prepričal Ribničan Primož Tanko, na kolesu BMX je zmagal nedavni zmagovalec Jama v Ljubljani Hrvat Igor Vukadinović – Poki pred Mariborčanom Domenom Fekonjo, ki mu je pripadla čast najboljšega trika za velik 180 to fakie. Ko bo Luka zložil video, bo gotovo hud. Spremljevalna prireditev je še vedno 4X, ki so ga tokrat spremenili v dvoboj. Pa ja niso mislili, da bo to rešilo rit zmagovalcu Boštjanu Pisancu in drugouvrščenemu Tomažu Jerasu pred zagroženo kaznijo zveze za nastop na dan domačega državnega prvenstva? Tretji je bil Tanko.
www.dirtjumpjamumag.tk

Vanka
Še tretja novička, v kateri nastopa Tomaž Jeras – Jerry. Česa drugega o mtb preizkušnjah na letošnjem festivalu Vanka regule v Sutivanu na Braču (10.-17. 7.) ni za izvedeti kot to, da na fb nekdo čestita Jerryju za zmago v eni (ali morda obeh) tekmovanjih. Nič čudnega, saj še lanskih poročil in/ali rezultatov ni najti. Kdor se festivala udeleži, ta bojda to razume in mu je kul.
www.vankaregule.com

Še več drobnih in hitrih na Facebook strani mtb.si www.facebook.com/mtbslovenija Z lahkoto prispevaj kakšno tudi ti!

Sledite nam