12. junija 2012

V naš nabiralnik sta priromala junijski Bicikel in druga številka revije Bike magazin, tokrat s špecjalkarsko obarvanima naslovnicama. Vsebina? V obeh se najde zanimivo branje za skoraj vsako kolesarsko pleme.

V naš nabiralnik sta priromala junijski Bicikel (tako se reče, očitno ga je spet nekdo ukradel ali kar oropal poštarja, ga je Uroš kupil v trafiki) in druga številka revije Bike magazin, tokrat s špecjalkarsko obarvanima naslovnicama. Vsebina? V obeh se najde zanimivo branje za skoraj vsako kolesarsko pleme.

Bicikel (je lahko tvoj za 4,90 evra)
Tokrat si lahko podrobno preberete vse o obročnikih, od nastanka pa vse do danes. Biciklovi fantje so obiskali najbolj znane italjanske čevljarske mojstre SIDI ter naredili intervju z ustanoviteljem Dinom Signorijem.
Jože Rovan v kolesnici o tem, da je vsaka pot dovolj široka za dva pametna. ”Kolesarska” predstavitev Kranjske Gore z okolico, vključno z bike parkom.
Biciklovi fantje so poleg cestnih koles preizkusili tudi enega ta pravega gorca – Cannondale Jekyll Carbon2.
V delavnici so se poigrali z razdiranjem in sestavljanjem verige in poservisirali Foxov amortizer Float.
Za vse, ki ne morejo brez zgodovine, pa tokrat dva lepa primerka, legendarna spustaška mašina Cannondale Fulcrum ter brezčasni Colnago Master.

Bike magazin (cena 3,99 evra)
Druga številka nove kolesarske revije, tudi ta je tako kot Bicikel na stotih straneh, v branje med drugim ponuja kolesarski vodnik po Londonu (Olimpijske igre 2012), zanimiv prispevek o legendarnih šestdnevnih dirkah na kolesarskem ovalu, razlike in prednosti pri 26- in 29- palčnih gorskih kolesih ter novosti za prihajočo kolesarsko sezono.
Nikakor ne gre prezreti intervjuja z Miho Halzerjem, izbora fotografij za foto natečaj ter muslauf scene pri nas.
Ostala kolesarka tematika pa se vrti vse od treninga v slabem vremenu ter čiščenja kolesa in tja do varnosti v prometu in uporabe čelade. V Bike Magazinu boste našli tudi devet predlogov za kolesarske ture in nekaj podatkov o kolesarskih kampih pri nas. Pobeg v preteklost je rezerviran za legendarnega Neda Overenda.

Na uvodni fotografiji naslovnici revij, na obeh vzpenjanje na cestnih kolesih – da ne gre morda za kartelni dogovor!?

Sledite nam