Jaka Remec, Red Bull
29. januarja 2021

V sredo, 27. januarja, je Jaka Remec dopolnil šestnajst let in postal prvi slovenski kolesar*, ki bo nosil eno najbolj zaželenih poslikav čelade: Red Bull.

Jaka Remec in njegova športna pot v BMXu prostega sloga imata kljub njegovim rosnim letom že dolgo brado. A je v zadnjih treh sezonah Jaka pokazal neizmeren potencial, predvsem pa skokovit napredek. Pomagali so mu različni trenerji in motivatorji. Zadnje leto in pol mu je tudi na svetovnem BMX “parketu” uspevalo tisto, o čemer mnogi lahko le sanjajo. S štirinajstimi leti je slavil prvo zmago na svetovnem pokalu FISE v francoskem Montpellierju.

Pot do prestižne čelade s poslikavo dvojice rdečih bikov je bila trnova, a garanje se je izplačalo. Seveda je moral Jaka opraviti fizične in psihološke teste na sedežu podjetja v Avstriji (preizkus je potekal v mesecu septembru lanskega leta). In ko je prestal hud “dril”, je moral samo še počakati do svojega dopolnjenega šestnajstega leta.

Jaka Remec, Senad Grosic
S trenerjem Senadom Grosicem, ki mu je čelado tudi uradno predal.

Iz Senadovih rok

V sredo 27. januarja, na svoj rojstni dan, se je Jaka odpravil na trening in v tržiškem BMX parku ga je čakalo presenečenje. Čelado mu je izročil kar njegov trener Senad Grosic, tudi sam dolga leta ambasador blagovne znamke Red Bull in njihov športnik. Jaka Remec se je tako pridružil šesterici slovenskih športnikov, ki so pod okriljem Red Bulla. To so: Peter Kauzer (kajak), Filip Flisar (smučarski kros), Janja Garnbret (plezanje), Domen Škofic (plezanje), David Pleše (triatlon) in Luka Kovačič (gorski tek).

Intervju z novim športnikom pod okriljem Red Bulla si preberi na redbull.com.

*Če med kolesarje ne štejemo Ironmana Davida Plešeta, z vsem spoštovanjem, saj je tudi odličen kolesar.
Janez Grašič, večkratni slovenski prvak v spustu in Red Bullov športnik v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je bil tudi državljan Švice in je imel pokroviteljstvo Red Bulla v Švici.
Na kolesu se je z modro-srebrno čelado kdaj pojavil tudi Filip Flisar, a seveda zaradi dosežkov na smučeh.

Fotografije Janez Jakob Dremelj: @jjslomedia.

Preberi še

Sandi Remec: Kmalu bo zrasel nov pokrit BMX park

Sledite nam