13. septembra 2019

Jaka Remec se po odličnem prvem delu sezone, poletni poškodbi kolena in uspešni rehabilitaciji zopet vrača v Združene države. Tam bo nadaljeval sodelovanje s trenerjem Joshom Perryjem.

Po letu dni, ko je treniral z najboljšimi BMX kolesarji prostega sloga, se Jaka Remec zopet vrača v Združene države. Tudi tokrat bo treniral pod budnim očesom Josha Perryja, vmes pa se bo skušal udeležiti tudi tekmovanja razreda C1, ki bo v Caryju v Severni Karolini.

Jakova sezona

Jaka Remec je po lanskem “urjenju” s trenerjem Joshom svoj napredek pokazal že na tekmovanju svetovne serije FISE na Kitajskem. Tam je osvojil drugo mesto in si s tem odprl vrata v svet najboljših BMXarjev prostega sloga.

Po zimskem, pripravljalnem obdobju je svojo odlično formo pokazal na tekmovanju svetovne serije FISE v Montpellierju, kjer je dosegel pomemben mejnik, zmago v mladinski kategoriji! Svoje odlične nastope je nadaljeval tudi na Pannonian Challengu, kjer je zmagal med amaterji, nato pa mu je nadaljnje nastope preprečila poškodba kolena. Po skoraj dvomesečni odsotnosti in pospešeni rehabilitaciji, je napočil čas, da se zopet vrne v trenažni proces.

Tako bo mesec dni preživel v parku legendarnega Daniela Dhersa in to v družbi najboljših tekmovalcev prostega sloga – Brandonom Lupusom, Brianom Foxom in Justinom Dovelom. Pod vodstvom Josha Perryja bo treniral šestkrat tedensko po tri ure, poleg tega pa še dva do trikrat tedensko formo dvigoval z vajami za moč in koordinacijo.

Med pripravami tudi tekmovanje najvišjega razreda

Šestega oktobra ga čaka, če bo seveda nared za tako zahtevno tekmovanje, preizkušnja v Caryju. Ni pa vse odvisno le od forme, temveč je nastop pod vprašajem tudi zaradi starostne omejitve tekmovalcev. Pomembno za Jaka je predvsem to, da doseže čim večje število točk na nastopu. Biti mora vsaj 10., da si zagotovi 50 točk in s tem ter na podlagi preteklih rezultatov bi si lahko za naslednjo sezono zagotovil nastop v kategoriji PRO!

Kaj pa šola?

Glede na to, da je Jaka še osnovnošolec in je šola še vedno prva stvar, nam je njegov oče pred odhodom razložil, da imata s seboj vse knjige in zvezke. Tako bo vsak dan po treningu sledilo tudi izobraževanje na daljavo, saj bo vsak dan po elektronski pošti prejemal snov, ki jo bodo obravnavali pri pouku.

Foto Sandi Remec

Preberi še
Pannonian Challenge: Zmagi Remca in Martina
Jakov zmagovalni nastop v Montpellierju
Jaka Remec zmagal v Montpellierju
Jaka s Kitajske s srebrom!
Jaka na Kitajsko
Jaka iz Amerike poln novih izkušenj
Jaka gre v Ameriko

Sledite nam