Ljubljana MTB vikend, dobrodelno
23. septembra 2020

Festival Ljubljana MTB vikend je ponudil resnično pestro dogajanje. Od petka do nedelje, a tokrat se posvetimo dobrodelni noti.

Deset povabljenih kolesarjev, med njimi tudi prva dama olimpijskega krosa, se je v soboto zvečer, drugi dan Ljubljana MTB vikenda, zbralo na dobrodelnem pumptrack sešnu. Za projekt Botrstvo so se odločili nanizati čim več krogov v KoloParku Spodnja Šiška. Na voljo so imeli eno uro, za vsak prevožen krog pa je glavni pokrovitelj Proloco Trade namenil dva evra.

V eni uri so uspeli nanizati 365 krogov in tako so zbrali 730 evrov. To pa ni edina dobrodelna stvar. Vsi, ki so v soboto furali, so se odločili, da dajo na dražbo en kos svoje opreme: dres, startno številko, kombinezon, čelado, tudi semafor!

Udeležence in predmete na dražbi si oglej spodaj, nato pa brž na našo Facebook stran in vpiši svojo ponudbo pod predmet, na katere si vrgel svoje oko!

Rok Perko

Rok Perko, nekdanji alpski smučar, mladinski svetovni prvak, drugouvrščeni v smuku v Val Gardeni leta 2013, sedaj odličen gorski kolesar. Rekreativni in vedno boljši tekmovalec v enduru, neustrašen na spustih in športnik z dušo. Na dražbo daje svoj z avtogramom obogaten tekmovalni kombinezon.

Filip Flisar

Prvi brki smučarskega krosa, pohorske šunke, ikona na belih strminah, tudi kolesar. Leta 2012 dobitnik malega kristalnega globusa, svetovni prvak leta 2015. Nekdaj tekmovalec za ekipo Unior Tools, danes pa se redno odzove na vse, kar sliši na ime dobrodelno. Filip na dražbo daje kolesarski dres in startno številko iz ruske sončne doline.

Tanja Žakelj

Tanja Žakelj, svetovna prvakinja v mladinski in kategoriji U23, zmagovalka svetovnega pokala v olimpijskem krosu leta 2013, dama z dvema zmagama v svetovnem pokalu (Nove Mesto in Val di Sole), večkratna evropska in državna prvakinja. Tanja na dražbo daje svojo čelado!

Jaka Remec

Jaka Remec. Eden najboljših mladih kolesarjev v BMXu prostega sloga. Že zmagovalec na tekmovanju za svetovni pokal (Montpellier 2019), drugouvrščeni na svetovnem pokaluFISE v Pekingu (2018), zagotovo eden največjih potencialov za nastop na olimpijskih igrah v tej disciplini. Tudi Jaka se ločuje od svoje čelade.

Kristjan Vreček

Youtuber, vloger, motivator, napovedovalec, mojster kolesarskega “posla”, tudi tekmovalnega. Nekdaj uspešen mladinec, ki se je nato izstrelil v medijsko orbito slovenske gorskokolesarske scene. Brez Kikija ni prireditve in ni prireditve brez njega. Kristjan se je zelo težko ločil od svojega klubskega dresa!

Jošt Ložar

Desetletni Jošt je zagotovo rekorder po zmagah v regijskem tekmovanju Alpe-Adria v disciplini BMX. Trikratni zaporedni državni prvak in sveže pečeni državni prvak v disciplini pumptrack. Jošt se bo ločil od svojega lanskega dresa, v katerem je zmagal na vseh dirkah v sezoni in tekmecem ni pustil osvojiti niti ene vožnje.

Žiga Pandur

Večkratni državni prvak v spustu. Dolgo časa tudi spustaš z najboljšo uvrstitvijo med člani na svetovnih prvenstvih. Tekmovalno kariero je morda končal nekoliko prekmalu, a sedaj svoje znanje prenaša na mlade tekmovalce v spustu znotraj razvojne ekipe Sinter Brakes. Žiga daje na dražbo podpisan dres ekipe Sinter Brakes Team.

Fedr

Žiga Födransperg, po domače Fedr. Šišnik iz Šiške, Dobra Vila, Hodok, Šiška DeLuxe in še in še. Med drugim imajo veljavo tudi njegovi legendarni kolesarski dvoboji na Plešah, pa še kaj kolesarskega bi se našlo v karieri dolgoletnega gostinca. Fedr se je odločil za semafor!

Rok Bajc

Rok je še eden tistih, ki imajo radi pumptrack in BMX proge. Eden boljših v kategoriji Cruiser. To so tista BMX kolesa, ki imajo 24-palčne obročnike. Rok tekmuje v B4X, Alpe-Adria in slovenskem pokalu. Tudi on se je odločil, da za dober namen da svojo podpisano čelado.

Tilen Frank

Selektor slovenske BMX reprezentance, šef mariborskega kluba BSX Racing Team, večkratni članski prvak v disciplini race, 7. v svoji kategoriji na evropskem prvenstvu leta 2018. Na žalost zaradi obveznosti ni mogel nabirati sobotnih krogov, je pa za dražbo podaril dres državnega prvaka s svojim podpisom.

Jakob Hartman

Škofjeločan, ki je Slovenijo za nekaj časa zamenjal za Kanado. Frirajder, človek mnogih talentov, tudi videograf in občasni vloger. Predvsem pa faca in ta prav’ gorski kolesar. Jaka je priletel direktno iz Bike parka Podutik in pomagal prevoziti čim več krogov. Za dražbo je bil pa prepozen.

Dražba na Facebook strani mtb.si

Pravila dražbe čisto na kratko

  • Dražite pod fotografijami v galeriji na Facebook strani mtb.si.
  • Najvišji ponudnik ob izteku dražbe (nedelja 27. 9. ob 21.00) bo povabljen k plačilu kupnine. Če plačila ne izvrši, dobi pravico do nakupa drugi najvišji ponudnik itd.
  • Če bi v dražbi sodeloval kdo, ki ni na Facebooku, ponudbe sprejemamo tudi na info@mtb.si.
  • Sredstva prejme program Botrstvo za mlade športne talente.

Fotografije Grega Stopar

Preberi še

Prvi Ljubljana MTB Vikend: Prestolnica je tudi MTB epicenter

Sledite nam