29. junija 2012

Primož Gulin v nedeljo štarta na sedemdnevni dirki v Kanadi od Vancouvra preko Vancouverskega otoka do Whistlerja. Singli, singli in še singli. To mora bit res grozno …

Primož Gulin, neutrudni mtb jezdec iz Vrtojbe, ki ima za seboj že nastope na nekaj zahtevnih etapnih preizkušnjah, kot sta južnoafriški Cape Epic in italijanski Iron Bike, bo v nedeljo med nastopajočimi v prvi etapi sedemdnevne dirke BC Race. BC kot Britanska Kolumbija. Gulin pa kot prvi Slovenec na štartu.

BC Race je atrakcija predvsem zato, ker te ne vozijo večinoma po makadamih in kolovozih navzgor in navzdol, kot to počno po Evropi in še kje, temveč etape vodijo po najboljši namenskih, za kolesarje zgrajenih singlih tega konca sveta – kjer vsi vemo, da furanje ni tako zelo slabo. Etape tudi niso noro dolge, tako da se da uživati v stezicah in pokrajini.

Zbirališče in prijave v Vancouvru, sledi pot s trajektom na Vancouverski otok, sledijo etape na otoku in nato na celini s ciljem v Whistlerju. Nekaj zvezdnikov in veliko uživačev.

Ni poceni, a Gulin se je tudi tokrat znašel. V Vancouvru so ga že gostili lastniki North Shore Bike Shopa, z njimi in druščino je odkrival atrakcije zloglasne vancouverske Severne obale.

“Peljali so me na Nort Shore proge, to je prehudo zame. Dali so mi 29-erja na fotki. Zelo tehnično, zanimivo je da nič ne drsi tudi če je vse mokro. Vsi imajo FR ali DH kolesa. Vsi v ščitnikih razen mene, na koncu so me peljali na eno bolj easy progo, hitro z majhnimi skoki. Tu sem užival pa tudi ušli mi niso,” sporoča Primož.

Primož bo v dresu DEŠ Fleša nastopil v kategoriji “Epic Solo 40+ Men”. Zadnji singl v Whistler bo odplesal v soboto 7. julija.

Srečno Primož, pa seveda ti nihče ničesar ne zavida. Oziroma ti, ampak ti tudi privoščimo.

www.bcbikerace.com
www.northshorebikeshop.com

Na uvodni fotografiji Primož (levo) z gostitelji pred trgovino v Severnem Vancouvru.
Več fotografij v novički na desfles.si

Sledite nam