10. aprila 2016

Dan po zmagi v domačih Ledinah je Žakljeva nastopila tudi na 3. dirki serije Internazionali d’Italia.

Poleg vseh dogodkov v tem nabitem vikendu je bila v Nallesu na Južnem Tirolskem tretja dirka serije Internazionali d’Italia. Na njej je nastopila tudi Tanja Žakelj (Unior Tools Team), ki se je dobro odrezala. Osvojila je tretje mesto. Zmagala je Gunn Rita Dahle (Multivan Merida Biking Team) pred Lisi Osl (Ghost Factory Racing Team).

Tanja v začetku tekme spet ni našla svojega ritma, zato je drugo polovico dirke lovila tekmice in se šele v zadnjem krogu prebila na tretje mesto. Rita je vozila svojo dirko, saj je njena prednost na koncu znašala skoraj šest minut pred Lisi in nekaj manj kot sedem pred Tanjo. Velika dama torej ne popušča in v olimpijski sezoni jo bodo tekmice večino časa gledale v hrbet, če jim seveda ne bo ušla predaleč.

Tanja pravi:
“Moj začetek danes je bil daleč od optimalnega, saj sem bila precej daleč zadaj že od začetka. Dejansko nisem imela veliko upanja na dobro uvrstitev. V zadnjem krogu sem spet napela vse sile in izplačalo se je. Sezona se lahko tako tudi nadaljuje.”

V dirki moških se je na začetku zelo dobro držal zmagovalec Premanture Mirko Tabacchi (Forestale Cicli Olympia Vittoria). V ospredju je bil nekje do tretjega kroga, ko je pobudo prevzel Stephane Tempier (Bianchi Countervail). Sledili so mu Manuel Fumić, Luca Braidot in Jhonnathan Botero. Marco Fontana je imel tehnične težave že v prvih krogih, tako, da ni posegel v boj za najvišja mesta.

Na koncu je zmaga pripadla Stephanu Tempieru pred Luco Braidotom (Forestale Cicli Olympia Vittoria) in Manuelom Fumićem (Cannondale Factory Racing). Zmagovalec Premanture Tabacchi se je dobro držal do konca in prišel na sedmo mesto.

Naslednja tekma serije Internazionali bo že naslednji vikend v Montichiariju.

Rezultati 

Naslovna fotografija organizator

Sledite nam