19. decembra 2018

150 prog, 20 parkov, 6 držav … V družbi vozovnice GraVity Card ostajata dva slovenska, pridruži pa se jim še eden tik za mejo.

Število bike parkov, ki jih lahko obiskujete z vozovnico GraVity Card, se za sezono 2019 z 18 poveča na 20. Skupaj to pomeni 150 prog v šestih državah, se radi pohvalijo v združenju. Avstriji, Nemčiji, Švici, Italiji, Češki in Sloveniji.

Slovenska člana ostajata dva, Kranjska Gora in Krvavec. Na vrnitev Bike parka Pohorje bomo torej morali še počakati.

Nova člana sta dva in tu se skriva dobra novica za slovenske uporabnike: gre za parka iz družine MTB Zone, ki ju upravlja družba graditelja Diddieja Schneiderja, Willingen v Nemčiji in nam zelo bližnjo Peco na avstrijskem Koroškem!

Novinca in en pogrešan

Kaj vam še lahko povemo o Peci, česar še ne veste? Ni več le “flow”, ob Thrillerju je lani ob dirki svetovne enduro serije nastal še “EWS Trail”, pa še kaj pride. Ne le, da nam je blizu po kilometrih, pri gradnji in upravljanju se udinja cela četica fantov z naše strani gore, tako da je ta par res malo naš.

Do Willingena je precej dlje, skoraj tisoč km iz Ljubljane, in je zdaj najbolj severno ležeči park v združenju. Hribček je znan po smučarski skakalnici, kolesarjem pa po festivalu in tekmovanjih. Za 2019 načrtujejo postavitev nove sedežnice in dve novi progi.

Nekaj bo pa manjkalo: legendarni Schladming. Prihodnje leto prenavljajo gondolo na Planai, zato bo park zaprt. Schladming vseeno ostaja v združenju, a bodo kolesarje prevažali na sosednji Reiretalm. Prihodnje leto naj bi bilo tam pripravljenih 13 km poti.

Ja, pa nov logotip imajo.

Cene

Kot vsako leto so malce popravljene navzgor. Cena vozovnice GraVity Card za odrasle za sezono 2019 znaša 470 evrov (15 € več kot letos). Kot vedno sta na voljo mladinska voznica (letniki 2000-2002) za 355 in otroška (2003 do 2012) za 222 evrov. Vozovnice veljajo od 13. aprila do 3. novembra.

Vozovnice so že na voljo v predprodaji na www.gravity-card.com

Vsi parki GraVity Card v sezoni 2019

Avstrija
Bikepark Leogang
Saalbach Hinterglemm
Bikepark Semmering
Bikepark Wagrain
Bikepark Schladming
Bikepark Tirol
Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis
Bikepark Brandnertal
Bikepark Wurbauerkogel
BikeRepublic Sölden
Bikepark Innsbruck
3-Länder Enduro Trails (+ Ita, Švi)
MTB-Zone Bikepark Petzen

Nemčija
Bikepark Winterberg
Bikepark Geisskopf
MTB-Zone Bikepark Willingen

Češka
Bikepark Špičak

Švica
Bikepark Lenzerheide

Slovenija
Bike Park Kranjska Gora
Bike Park Krvavec

www.gravity-card.com

Sledite nam