Leonardo Páez
Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
21. februarja 2021

Okvir v omejeni seriji. V čast dvakratnemu zaporednemu svetovnemu prvaku v gorskokolesarskem maratonu.

Kolumbijski tekmovalec v krosu in maratonu Leonardo Páez je z Giantom XtC Advanced SL 29 lansko leto v Turčiji prišel do drugega zaporednega naslova svetovnega prvaka. Pri tajvanskemu gigantu so se mu poklonili na najboljši možen način in na trg poslali repliko zmagovitega okvirja z unikatno poslikavo.

Giant XtC

Giant XtC na kratko

Model XtC Advanced SL 29 velja za najlažji gorskokolesarski okvir tajvanskega proizvajalca. Teža okvirja pri velikosti M znaša 920 gramov. Ni najlažji okvir na svetu, a je zagotovo eden izmed najbolj togih v segmentu trdorepih okvirjev za kros. Spodnja cev Megadrive zagotavlja visoko vzdolžno in stransko togost. Cevi zadnjega trikotnika so narejene tako, da je vsaka izmed njih drugačne oblike in s tem dodaja trdnost zadnjemu delu. Svoje doda tudi močno odebeljena sredina (92 milimetrov), ki se nadaljuje v asimetrično oblikovani cevi ob verigi.

Velikosti so štiri: S, M, L in XL. Kot krmilne cevi znaša 69,5 stopinj pri velikostih S in M, ter 70 pri L in XL. Efektivni kot podsedežne cevi znaša 73,5 stopinj, cevi ob verigi so dolge 425 milimetrov, doseg (reach) pa znaša 416 in 477 milimetri, oziroma se podaljša za 18 milimetrov glede na velikost okvirja.

Predstavitev okvirja #LionPaez

Detajli štejejo

Več informacij najdeš na giant-bicycles.com. Lahko pa preveriš pri freestyle.si, če bo kakšen okvir na voljo tudi na slovenskem tržišču.

Fotografije Giant

Preberi še

Giant 2021: Trance X Advanced Pro, eno kolo za vse namene

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam