vid peršak, dron, divja jaga
3. novembra 2021

Gregor Pesek je eden najbolj spretnih pilotov FPV dronov pri nas, za njim je že nekaj projektov v gorskem kolesarstvu.

27-letnik iz okolice Ptuja z letalniki na daljinsko vodenje, ki prenašajo kamero, leti dobra štiri leta. Seveda s takoimenovanimi FPV (First Person View) droni, pri katerih pilot v očalih gleda sliko, kot bi sedel v dronu. Kar nekaj izkušenj in referenc si je Gregor nabral s sodelovanjem s košarkarskimi akrobati Dunking Devils, pohvali pa se lahko tudi z nekaj MTB projekti.

gregor pesek, sandfpv, fpv drone
Gregor v “pisarni”, selfi!

Lani se je na povabilo Tineta Lenarta (med drugim mojstra snemanja s kamero na kablu) pridružil snemalni ekipi pod vodstvom Mitja Legata na frirajd festivalu Flat Out Days v Kočevju, ta video si oglej tukaj. Sodeloval je tudi pri snemanju videa Divja Jaga z Vidom Peršakom v glavni vlogi, prav tako ob Lenartu.

“Gregor si je v zadnjih letih nabral kar nekaj izkušenj, njegove letalske spretnosti je res veselje gledati, recimo tako nekako kot Peršaka na kolesu,” Gregorja pohvali kolega Tine, ki sicer tudi sam poprime za komande drona.

Nedavno sta s kolesarjem (in deskarjem) Mitjem Kodričem na Pohorju posnela video za natečaj GoPro Million Dollar Challenge.

Še en zanimiv posnetek nam je ekskluzivno zagotovil Tine Lenart: Vid Peršak in Gregorjev dron s snemanja Divje jage! Tinetovemu ustvarjanju lahko slediš na @aircam.si.

Posnetek z Borisom Režabekom je na Črnuče trails nastal že lani.

Gregor v svetu video produkcije nastopa pod znamko SandFPV, najbolje mu je slediti na Instagramu @gregorpesek.

Naslovna fotografija je posnetek zaslona iz videa Tineta Lenarta.

Oglej si še

Divja Jaga
Flat Out Days 2020: Uradni video

Sledite nam