Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
24. februarja 2019

Na sedmi in predzadnji dirki zimske lige Istre in Kvarnerja pri Buzetu spet več kot 100 udeležencev iz treh držav. Za Galićem Golob in Roset.

Na sedmi in predzadnji dirki zimske lige Istre in Kvarnerja, dirki “Z bičikletu v Roč” pri Buzetu v organizaciji BK Buzet, je bil najhitrejši Jurica Galić iz zagrebškega BK Montes s prednostjo 49 sekund pred drugouvrščenim Rokom Golobom (JB Team Novo mesto), ki je uspešno nadomestil manjkajočega Gregorja Sikoška, in 10 sekund več pred tretjeuvrščenim Pavaom Rosetom (Tuškanac).

Na 4. in 5. mestu sta kmalu sledila še dva Slovenca: Luka Vodopivec (MBK SportR.si) in Aleš Rijavec (Energijateam.com).

V “veliki” dirki, v kateri so v uri najhitrejši opravili osem krogov, je nastopilo 75 kolesarjev iz Hrvaške, Italije in Slovenije. V tri kroge dolgi dirki mlajših od 15 let jih je bilo 14, med najmlajšimi v 10-minutni dirki pa še 14. Skupno torej zopet več kot sto.

Kategorije

Najhitrejša ženska je bila Andrea Kiršić pred Donatello Cosiliani (Cottur) in Barbaro Kuhar (BK Žminj).

Med mladinci je zmagal Italijan Alessandro Berton (Velociraptors), izmed le dveh mlajših mladincev pa Jaka Starman (Calcit).

Med mlajšimi od 30 let je zmagal Alen Tomašev (BK Crikvenica) pred Tadejem Sedarjem (JB Team N. mesto) in Martinom Legovićem (BK Novigrad). Močna je bila kategorija do 40 let z Galićem na prvem, Golobom na drugem in Vodopivcem na tretjem mestu. Pri mlajših od 50 let so si stopničke razdelili Roset, Rijavec in Jože Vesel (KD Papež Podgorje). Pri 50-letnikih in starejših pa je zmagal Giancarlo Milocco (GS Azzida) pred Dariom Radmanovićem (BK MTB Istra Pazin) in Giovannijem Marassijem (ASD Bike & Run Gorizia).

Daša Mlakar (MBK SportR.si) je zmagala med deklicami do 15 let, njen klubski kolega Marcel Gladek pa med dečki pred Galom Starmanom (Calcit). Neo Ivanović (BK Grobnik) je bil najhitrejši od dečkov do 13 let.

V dirki najmlajših pa so si zmage priborili Linda Marchesic (delice do 11), Lenart Dejak (Energijateam.com, dečki do 11), Urban Lampe (MBK SportR.si, dečki do 9) in Ožbej Lampe (MBK SportR.si, dečki do 7 let).

Finale serije bo 17. marca na Grobniku!

www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Fotografija je arhivska s tega prizorišča, foto Matas

Vrstni redi
po kategorijah
skupno
časi krogov

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam