24. septembra 2019

V soboto furanje na sveže urejenih podgurskih stezicah in test koles, v nedelje pa enduro dirka Borba na meji. Vse v organizaciji novomeških Zverinic.

Trgatve v “Podgurju” so končane. Listje je še na drevesih. Vročine ni več. Dnevi se krajšajo. Novi trail z vrha Gorjancev pa je še svež in ne zvožen. In vse to je potrebno izkoristiti, preden vreme zahladi. Tako bo letošnji 39. vikend na Dolenjskem kolesarsko zaznamovan.

Vabimo vas pod Gorjance, kjer bo osrednje prizorišče pri novo zgrajenemu Lovskemu domu (v vasi Gabrje glejte smerokaze).

V soboto 28. septembra organizator KD Zverinice pripravlja dan za testiranje koles, treninge ter prosto ali organizirano kolesarjenje po Gorjancih (možnost ture z MTB vodičem).

V nedeljo pa so traili po Gorjancih rezervirani za enduro dirko.

Sobota

V soboto bo tukaj živahno ves dan. Na voljo bo brezplačna izposoja in testiranje gorskih koles znamk Mondraker, Fuji ter Kellys. Kolesarsko opremo bodo predstavljale priznane znamke O’Neal, Camelback, Leatt, FiveTen in Cebe. Za nastavitve vzmetenja pa bo poskrbel Fox. Tudi gorska e-kolesa bodo na voljo. In prav za njih bo vsako uro na voljo tudi MTB vodič, za (hitrejše) spoznavanje Gorjancev. Možen pa bo tudi prevoz koles s kombijem (šatl) in sicer do Krvavega Kamna (920m n.v.).

Za spust nazaj v dolino pa bodo smerokazi vodili na novo zgrajena traila Trdinka ter Ciklama. Seveda bo označen tudi trail Greben z vrha Gorjancev, a do tega bo treba na pedala pritisniti. Sobota je namenjena tudi tekmovalcem za ogled trailov ter trening pred nedeljsko dirko.


Evo ga, novi lovski dom

Nedelja

V nedeljo 29. septembra pa sledi enduro dirka Borba na meji. Zjutraj do 10. ure so še možne prijave (do četrtka pa na prijavim.se), pa tudi traili bodo še odprti.

Nakar sledi prevoz tekmovalcev s kombijem do Koče na Miklavžu (964 m n.v.). Ob 11. uri pa se od tu začne transfer do vrha Gorjancev (1.178 m n.v.). Prvi tekmovalec pa začne etapo Greben ob 12. uri. Od tu dalje pa gre samo še navzdol. Transferja do trailov Trdinka ter Ciklama sta skoraj brez vzponov. Vsako etapo se odpelje enkrat, seštevek vseh treh pa tvori končni rezultat.

30 min po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj sledi razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad. MAGS Timing bo poskrbel za natančne čase vseh treh voženj (tekmovalci čipe prevzamejo v nedeljo). Gostinstvo Pri Romanu pa bo zrihtalo, da bo šank poln in iz kuhinje dišalo.

MTB dogodek na Gorjancih so podprli MO Novo mesto, KS Gabrje in mtb.si.

{loadposition inside}

Še nekaj informacij o dirki

Na dirki je obvezna uporaba zaščitne čelade (integralna čelada na etapah, vsaj klasična kolesarska na transferjih) ter zaščita za kolena ter hrbtenico.
Zagotovljena je zdravstvena služba.
Na dirki se bo uporabljal sistem za elektronsko merjenje časa. Tekmovalci so dolžni vrniti čip, v nasprotnem primeru bo organizator obračunal strošek za izdelavo novega, ki znaša 40,00 €.

FB dogodek
FB dogodek Borba na meji

Sledite nam