daniel pozzecco, aljaž jarc, zlik žminj
Casio GShock
Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
13. decembra 2021

Gostitelj Biciklistički klub Žminj je poskrbel, da je bila nedelja sončna in za ta čas prijetno topla. Absolutna zmaga na tretji letošnji dirki Giant mtb ZLIK v roke Italijana.

Tretja dirka Giant mtb ZLIK je na dirko XC Žminjska boška privabila četico tekmovalcev in tekmovalk iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Sončno in hladno vreme ter v nekaterih kategorijah napeto drikanje do ciljne črte. Absolutna zmaga je pripadla Danielu Pozzeccu (na naslovni fotografiji skupaj z Davidom Perom, ki je odstopil zaradi okvare), ki je hkrati osvojil prvo mesto v kategoriji do 40 let, drugo mesto je pripadlo zmagovalcu druge dirke letošnje serije Gregorju Sikošku (drugi v U40), tretje mesto v absolutnem seštevku je osvojil Roberto Vidoni (zmagovalec v kategoriji U50). Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) je bila najhitrejša ženska.

roberto vidoni, gregor sikošek, zlik žminj
Roberto Vidoni in Gregor Sikošek

Vrstni redi Giant mtb ZLIK (moške kategorije)

U13 – Noa Kuhar (BK Žminj) prvo, Antonio Licul drugo in Ivano Kamenar (oba BK Grobnik) tretje mesto.

U15 -Simone Leo je bil premočan za ostale tekmece in je zmagal z veliko prednostjo pred Aleksom Varvarukom (BK MTB Istra – Pazin) in Aleksejem Kramarjem (Adrenalina MTB Team).

U17 – David Sandić (MTB Istra – Pazin) nadaljuje zmagovalni pohod. Po Rabcu je letos zabeležil že drugo zmago. Drugič se je v letošnji sezoni na drugo stopničko povzpel Noa Bogunović (BK Rijeka). Na tretjo stopničko se je povzpel Luka Lenac (BK Rijeka).

U19 – Eric Stipić (BK Rijeka) je že drugič zapored osvojil prvo mesto. Dominik Orbanić (BK Žminj) je bil drugi, Timotej Bandovec (Team Granfondo Slovenija) dirke ni končal.

U30 – Aljaž Jarc (Adria Mobil) je bil premočan za konkurenco in je s petim absolutnim časom slavil pred Sandijem Bažonom (BK Grožnjan) in Rokom Jamškom (BK Novigrad).

U40 – Zopet najmočnejša kategorija Giant mtb ZLIK. Na startu se je zvrstilo kar 41 tekmovalcev. Najhitreje, s časom ure, štirih minut in 2 sekund je z dirko opravil Daniel Pozzecco, ki je za 9 sekund ugnal absolutnega zmagovalca iz Rabca Gregorja Sikoška (BK Novigrad). Tretji je bil z zaostankom 48 sekund Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team).

U50 – Druga zaporedna zmaga za Roberta Vidonija (SC Cottur ASD) in čas dirke ura, štiri minute ter 18 sekund, kar je bilo dovolj za tretje mesto absolutno! Drugo mesto je osvojil zmagovalec prve letošnje dirke Jani Prešeren (Team BTS Company), tretje mesto je osvojil Miha Štokelj (KK Izvir Vipava).

50 + – Tretji na prvi, drugi na drugi in zmagovalec tretje dirke je Valter Kliba (Adrenalina MTB Team). Drugo mesto je osvojil Mario Ferfoglia (MBC Trieste), tretji je bil Ugo Pietrobon (Bibione Cycling Team).

Ženske kategorije

daša mlakar, zimska liga zlik žminj
Daša Mlakar

U15 W – Elena Lupieri (Adrenalina MTB Team) je bila edina predstavnica v tej kategoriji.

U30 W – Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) je bila tako kot v Rabcu premočna za Antonelo Juretić (BK Grobnik).

30+ W – Lara Kocjancic (MBC Trieste) je po zmagi v Rabcu dobila še Žminjsko boško. Na drugo mesto se je uvrstila tretja iz Rabca Romina Marušić (BK Novigrad), tretje mesto je pripadlo Meliti Dončić, ki je bila v Rabcu uvrščena na drugo mesto.

Otroške kategorije na Giant MTB ZLIK 2021/22

zlik zimska liga žminj

U7 – V najmlajši kategoriji si je zmago priboril Matevž Zobec. Na drugo mesto se je uvrstil Gabrijel Brnelić (BK Grobnik), tretje mesto je pripadlo Lukasu Horvatu.

U9 – Teo Doblanović (BK Žminj) je bil močnejši od dvojca iz BK Grobnik Lorena Margetića in Matea Malnarića.

U11 – Tine Mlakar (MBK Črni Vrh) prvo mesto, Matija Blašković drugo in Timon Babolanović (Adrenalina MTB Team) tretje mesto.

U11 W – Nikole Nižić je bila hitrejša od klubske sotekmovalke Stefani Štrucelj (obe BK Grobnik), tretje mesto je osvojila Korina Abramović (BBK Team Rodeo).

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Dirka v Žminju je bila zadnja v tem koledarskem letu. Četrta dirka Giant mtb ZLIK bo na sporedu 16. januarja prihodnje leto, ko se ZLIKovci selijo na otok Krk. Tam bo dirko z imenom James Bond organiziral Bike Centar Krk. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Vse fotografije BK Žminj

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Wheelbase Furam zase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam