Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
28. novembra 2021

Za drugo dirko priljubljene gorskokolesarske serije ZLIK sta poskrbela dva gostitelja, tekmovalci pa so se podili po poteh kolesarskega parka Rabac. Absolutna zmaga za las v roke Slovenca.

Zopet udeležba tekmovalcev iz Hrvaške, Slovenije in Italije. Lepo število se jih je zbralo pred Valamarjevim hotelom Bellevue. Drugo dirko letošnje Giant mtb ZLIK sta organizirala Bike Center Rabac in BK Albona 1921 in Rabac se je tako po letu 2019, ko je bila dirka zimske lige nazadnje na tem prizorišču, že drugič vpisal med gostitelje.

Ob 12. uri in 26 minut se je tradicionalno začela glavna dirka, ki je potekala na 4,7 kilometra dolgem krogu po poteh v gorskokolesarskem parku nad hoteli. Dirka najmlajših je potekala na kratkem krogu pri startno-ciljnem prostoru.

Absolutna zmaga je po dramatičnem ciljnem sprintu pripadla zmagovalcu dirke iz sezone 2019/20 Gregorju Sikošku, ki je za mišjo dlako ugnal Roberta Vidonija, oba pa sta slavila v svojih kategorijah – Sikošek v U40, Vidoni pa v U50. Tudi tokrat se je dirke v hrvaški Istri udeležilo veliko število slovenskih gorskih kolesarjev in kolesark.

Vrstni redi Giant mtb ZLIK (moške kategorije)

U13 – Zmaga je pripadla Filipu Noršiću (BBK Šišmiš), drugo mesto je osvojil Antonio Licul (BK Grobnik), tretji je bil Jakob Mlakar (MBK Črni Vrh).

U15 – Prvo mesto za Gabriela Banišića, drugo za Marka Turčića (BK Novigrad), tretje pa za Alekseja Kramarja (Adrenalina MTB Team).

U17 – David Sandić (BK MTB Istra – Pazin) se je od najmlajših kategorij edini spustil pod uro in bil skoraj osem minut hitrejši kot Noa Bogunović (BK Rijeka). Tretje mesto je pripadlo Antoniu Kosu.

U19 – 56 minut in 26 sekund je bilo dovolj za zmago, ki je pripadla Ericu Stipiću (BK Rijeka). Drugo mesto je osvojil Dominik Dobranić (BK Žminj), tretji je bil Ivan Pucko (Adenalina MTB Team).

U30 – Zmagal je Rok Jamšek (Calcit Bike Team), drugo mesto je osvojil Robert Vošćon, tretji je bil Filip Ferenčić.

U40 – Najmnožičnejša kategorija in v cilju kar šest časov pod 1 uro! Zmagovalec v kategoriji in že drugič tudi absolutni zmagovalec dirke ZLIK v Rabcu je bil s časom 54 minut, 54 sekund in 35 stotink Gregor Sikošek (BK Novigrad). Drugo mesto je z zaostankom minute in 14 sekund osvojil zmagovalec prve letošnje dirke Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team), tretji pa je bil Mario Sajko (Team Granfondo Slovenia).

U50 – Italijan Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) je bil najhitrejši v kategoriji pod petdeset let in za las je zgrešil tudi absolutno zmago. Njegov čas je bil 54 minut, 54 sekund in 36 stotink. Na drugo mesto se je uvrstil Miha Štrokelj (KK Izvir Vipava), tretji je bil Igor Božić (Adrenalina MTB Team).

50+ – Italijan Loris Tomat (A.S.D. Velociraptors) je bil eden tistih, ki so progo v kolesarskem parku Rabac prevozili hitreje od 1 ure (58:47,10) in za skoraj 6 minut prehitel Valterja Klibo (Adrenalina MTB Team). Tretje mesto je osvojil Relvis Glavić (BK Novigrad).

Ženske kategorije

U15 W – Edina v kategoriji se se je s progo spopadla Ela Križan (MTB Trail Center Kočevje).

U30 W – Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) je bila premočna za Antonelo Juretić (BK Grobnik).

30+ W – Lara Kocjancic (MBC Trieste) je s štirimi krogi opravila prepričljivo najhitreje in za več kot 10 minut prehitela Melito Dorčić. Tretje mesto je osvojila Romina Marušić (BK Novigrad).

Otroške kategorije na Giant MTB ZLIK 2021/22

U7 – Na trasi, prilagojeni najmlajšim, je bil razred zase Matevž Zobec. Drugo in tretje mesto sta pripadli Hrvatoma Lukasu Horvatu in Matiji Kovačecu.

U9 – Val Milat (BK Campetto) je bil hitrejši od Matea Malinarića (BK Grobnik) in Martina Golje (BK Albona 1921).

U11 – Zmaga v roke Jana Horvata (BBK Šišmiš). Drugo mesto je osvojil David Bernobić (BK Žminj). Tretji je bil Bor Križan (MTB Trail Center Kočevje).

U11 W – BK Grobnik hitrejši od BBK Team Rodea. Prvo mesto za Stefani Štrucelj, drugo mesto za Korino Abramović in tretje za Valerijo Abramović.

Vrstne rede najdeš pri uradnem časomerilcu @chiptiming.hr.

Naslednja preizkušnja bo na sporedu 12. decembra v Žminju. XC Žminjska boška organizira @bkzminj. Prijave so že odprte na prijavim.se.

Naslovna fotografija Chip Timing

Preberi še

Giant mtb ZLIK

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam