2. junija 2018

Kvalifikacijski del druge dirke v spustu svetovnega pokala je zaključen. Nekaj sprememb na vrhu, Monika Hrastnik odlična sedma, Miri Vauh pa je končal na 112. mestu.

Kvalifikacijski del druge dirke v spustu svetovnega pokala je končan. Izmed slovenskih predstavnikov bomo v jutrišnjem finalu videli Moniko Hrastnik, Miran Vauh žal ni uspel ponoviti odličnih voženj, ki jih uprizoril na prvi dirki na Lošinju. Ker je Jure Žabjek poškodovan, prav tako pa v Fort Williamu ni Rudija Cabirouja, je bil edini predstavnik ekipe Unior/Devinci Factory Racing Dakotah Norton, ki pa se je odrezal naravnost odlično. Bil je osmi!


Danny Hart

Moški

Na prvo mesto se je uvrstil Američan Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate), ki je za manj kot desetinko sekunde prehitel Britanca Dannyja Harta (Madison Saracen Factory). Na tretje mesto se je uvrstil še en “sindikatovec” – Francoz Loris Vergier je zaostal dobro sekundo. Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory DH) je bil še desetinko počasnejši. Peterico najhitrejših je zaključil še en Britanec. Greg Williamson (UNNO Factory Racing). Njegov zaostanek je bil že dobre tri sekunde.


Miri na skalah.

Nekaj smole je imel vodilni v svetovnem pokalu Američan Aaron Gwin (YT Mob), ki je bil v zgornjem delu med najhitrejšimi, a je tik pred “avtocesto” dobil defekt in se na koncu mesto za moštvenim kolegom Nekom Mulallyjem. Bil je sedemnajsti. Gee Atherton (Trek Factory Racing) se je uvrstil na 14. mesto, Novozelandec Brook MacDonald je že okreval po poškodbi in se danes uvrstil mesto za Gwinom. Na startu pa ne bo rekorderja po številu zmag na tej progi. Greg Minnaar se je poškodoval že pred dnevi, njegov povratek na dirke v svetovnem pokalu pa je predviden za Val Di Sole. Miran Vauh (KK Črn Trn) je kvalifikacije zaključil na 112. mestu.


Dak Norton prisega na enomestne številke.

Ženske

Razred zase sta bili Britanka Rachel Atherton (Trek Factory Racing) in Francozinja Myriam Nicole (Commencal Vallnord). Rachel je bila hitrejša od Myriam za sekundo in devet desetink. Na tretjem mestu je z devetimi sekundami zaostanka pristala Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off). Odlična je bila Monika Hrastnik (KK Črn Trn). Z zaostankom 21. sekund je zasedla sedmo mesto.


Myriam Nicole

Mladinci

Presenetil je Avstralec Kye A’Hern (Canyon Factory DH), ki je za seboj pustil dva Britanca Kada Edwardsa (Trek Factory Racing DH), ki je zaostal pol sekunde in Hneryja Kerra (Propain Dirt Sixpack), ki je za Avstralcem zaostal skoraj dve sekundi in pol.


Monika na prostem treningu sledi Miriju.

Mladinke

Avstrijka Valentina Holl je izgleda iz pravega testa! Punca je nanizala tako dober kvalifikacijski čas, da bi se lahko uvrstila na peto mesto pri članicah. Tako je pri mladinkah osvojila prvi štartni položaj in drugo uvrščeno po kvalifikacijah Norvežanko Mille Johnset preihitela za več kot 20 sekund. Tretja je bila Američanka Anna Newkirk, ki je za Norvežanko zaostala še dodatne štiri sekunde in štiri desetinke.

Vrstni redi 

Dirko si lahko jutri ogledaš na redbull.tv

Na naslovni fotografiji upokojeni zvezdnik Steve Peat, ki je na Škotskem v vlogi predtekmovalca. Fotografije Klemen Humar

Sledite nam