29. maja 2012

Od tamalih do tastarih na 50 fotografijah z nedeljske pokalne dirke pri Vrtojbi. Za bonus nekaj nerganja glede “rezultatov”.

Objave fotogalerije nedeljske dirke slovenskega pokala XC Griči v Vrtojbi sem se lotil lagodno, še danes so iz obeh virov kapljale fotografije za objavo. Ravno prav hitro, saj so se med nalaganjem fotografij na strežnik pojavili tudi rezultati dirke. Uradni, na strani KZS (PDF).

Saj ne, da so vrstni redi kaj pomagali pri pisanju podpisov k fotografijam. V njih namreč manjkajo štartne številke. Saj to tako ali tako zanima le fotografe in mene. Manjkajo pa tudi časi, kar zanima marsikoga. Po vrsti pritožb na kraju samem sklepajmo, da je zdaj vsaj vrstni red pravi.

Marjana Jauka, ki je v krosu nazadnje dirkal leta 2000, so ob prihodu v cilj zanimali časi krogov – če mu je hitrost iz kroga v krog kaj padala. Ja seveda, samo v računalnik pogledam … not. Možak je tega pač vajen izpred več kot desetletja ter pozneje tudi z dirk, ki jih je sam prirejal. Standardi obdelave podatkov v zadnjem desetletju torej niso ravno napredovali. Vsaj pri sodnikih in KZS z novim programom za obdelavo ne. Najboljša rešitev je, če prireditelj ob zagotovljeni sodniški obdelavi (ki jo plača) najame še časomerilno službo, po možnosti s čipi. DEŠ Fleš, ki je odlično pripravil progo in se potrudil na drugih področjih organizacije, je žal ni.

Ampak nam ni treba veliko skrbeti. Roglo bodo odpovedali, dve dirki sta na Hrvaškem, kjer jim gre to odlično od rok, ena v Kamniku, kjer imajo svoj program za obdelavo podatkov, in zadnja v Domžalah, kjer vedno najamejo mojstra Matjaža s čipi. Le prireditelji državnega prvenstva na Javorniku naj stvari ne prepustijo naključjem.

Na uvodni fotografiji mladi Korošec Tomaž Šinigoj. To in 97,6 % drugih fotografij v galeriji je prispevala Mateja Pelikan.

Sledite nam