15. septembra 2014

4. maraton Lokve ali po dežju vedno posije sonce. Italijanska večina na finalu, Volčiču tretje mesto na 52 km in skupna zmaga v seriji.

Nič kaj lepo in hladno jutro z nekaj dežnimi kapljami je na start četrte izvedbe maratona Lokve vseeno primamilo skoraj dvesto tekmovalcev. Italijanska večina – preizkušnja ja finale furlanske serije Friuli Bike Challenge – in nekaj domačih tekmovalcev, s Tomažem Volčičem na čelu so začetek dirke le pričakali v soncu. Klasična proga po Trnovski Planoti, z dvema razdaljama, se je izkazala za zelo hitro, saj je absolutni zmagovalec in hkrati zmagovalec v kategoriji Master 1 Manuel Moro za 52 kilometrov dolgo progo s 1300 metri višinske razlike potreboval le 2 uri, 4 minute in 24 sekund.
 
Nekaj malega asfalta takoj po startu ter začetni trije kilometri navkreber so naredili nekaj selekcije in tudi po pretežno makadamskih poteh in kolovozih je bil tempo vodilnih tekmovalcev kar peklenski. Za absolutno zmago ni odločal niti zadnji nekoliko bolj tehničen vzpon po smučišču, saj je Andrea Bulfoni, zmagovalec med elito, zaostal skoraj minuto. Absolutno tretji je bil domači as Tomaž Volčič (masters 2), na drugo mesto med tekmovalci kategorije elite pa se je uvrstil še en Slovenec, Matjaž Verbič (Orbea Geax).

Na krajši razdalji 35 km s 700 višinci, za katero je bilo tudi najmanj prijavljenih ter je imela le dve kategoriji – moško in žensko – je prepričljivo slavil Gorazd Leban iz kolesarskega kluba Djak. Vsi vrstni redi so spodaj.

Volčič si je z absolutno tretjim mestom in prvim v kategoriji zagotovil tudi skupni naslov prvaka serije dirk Friuli Bike Challenge v svoji kategoriji.

Tokratno dirko je družno izvedla ekipa trgovine Cult Solkan, kolesarskega kluba Meblo Jogi Hit Casinos ter italijanskega partnerja ter organizatorja serije Bike & Run Gorizia. Nad celotno prireditvijo pa je bdel Dean Podgornik, bivši cestni kolesar ter mož za solkanskim Cultom.

Organizacija si zasluži pohvalo, za naslednje leto pa organizatorjem svetujemo, da progo nekoliko začinijo ter dodajo še kakšno enoslednico ter tehnični odsek več. Kajti kraji so zelo lepi, lokacija startno/ciljnega prostora enkratna in tudi gostoljubje je na visokem nivoju.

www.lokvemarathon.com

Na uvodni fotografiji je visokorasli Kraševec v črnem Tomaž Volčič, najboljši master 2 sezone pokala Friuli Bike Challenge. Foto prireditelj.

Maraton Lokve 2014, rezultati

Sledite nam