11. junija 2017

Med moškimi Jure Žabjek odličen 12.! Zmaga Aaronu Gwinu. Med dekleti prva zmaga za Tahnee Seagrave, Monika deseta!

Prva popolnoma suha dirka letos in tudi dirka z zelo majhnimi zaostanki. Slovenci odlični skozi ves dirkaški vikend. 

Moški

Četrta zmaga v Leogangu in 17. zmaga v svetovnem pokalu za Američana Aarona Gwina (The YT Mob), ki je v razburljivem zaključku 1,435 sekunde za seboj pustil Francoza Lorisa Vergierja (Santa Cruz Syndicate), tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu Južnoafričan Greg Minnaar, ki je zaostal za 2,684 sekunde.

Danny Hart je po štartu izvedel Gwina, saj je tako kot Američan pred dvema letoma, tudi on izgubil verigo, a se je še vedno uspel prebiti mesto pred Jureta Žabjeka (Unior Tools Team), ki je danes odpeljal eno najboljših voženj. Jure je osvojil 12. mesto! Zaostanek za Gwinnom 7,825 sekunde. Jure je najboljšo slovensko uvrstitev v svetovnem pokalu (svojo in Žigatovo) popravil za 13 mest. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala se je vzpel na 17. mesto.

Svoj kvalifikacijski dosežek je močno popravil Juretov moštveni kolega Žiga Pandur, osvojil je 54. mesto

Dekleta

Britanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory) je z najbolj tekočo in napadalno vožnjo dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Zmagovalka kvalifikacij Tracey Hannah (Polygon UR) je kljub silovitem finišu v spodnjem delu na koncu zaostala za 0,693 sekunde. Na tretje mesto se je po četrtem kvalifikacijskem mestu prebila Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord). Monika Hrastnik je nekoliko pokvarila svojo kvalifikacijsko uvrstitev, a je vseeno dirko končala na 10. mestu s 13,276 sekunde zaostanka.

Monika po dirki: “Zadovoljna sem s svojo prvo uvrstitvijo med deseterico najhitrejših, lepo lezem navzgor. Vesela sem tudi, da sem bila prvič v prenosu. Izgubila sem pri tretjem vmesnem merjenju. Povsem na slepo sem šla v gozd, sonce je tako sijalo, da se ni nič videlo. Pa menjalnik sem zlomila nekje pred gozdom in do cilja nisem mogla poganjati. Včeraj so mi linije bolje uspele, a sem vseeno zadovoljna. Proga mi sicer ni bila všeč, zasuli so vse skale, ostala sta le dva tehnična dela v gozdu.”

Mladinci

Pri mladincih prepričljiva zmaga Kanadčana Finna Ilesa (Specialized Gravity), ki je s časom finalne vožnje 3:15.472 prvega iz včerajšnjih kvalifikacij Britanca Matta Walkerja (Madison Saracen Factory Team) ugnal za skoraj 2,4 sekunde. Na tretje mesto se je s skoraj petimi sekundami zaostanka uvrstil Kade Edwards (Trek Factory Racing DH). Rudi Pintar (Sinter Brakes), včeraj je v kvalifikacijah končal na 15. mestu, danes ni prišel do cilja.

Rudi po dirki: “V spodnjem delu sem predrl plašč. Najprej je mleko zaprlo luknjo, nato mi je plašč zaradi nizkega pritiska sleklo v bandi … Jezen sem bil in sem zavil s proge, namesto da bi nadaljeval. Na vmesnih časih sem bil blizu najhitrejšim, tako da bi bilo dobro, če bi šlo tako do cilja. Že v soboto sem bil presenečen, saj nisem mislil, da lahko pridem v finale.”

Vrstni redi

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še:
Leogang: Fotogalerija finalnega dne

Leogang: poročilo ekipe Unior Tools Team
Kvalifikacije Leogang: Jure 15., Monika osma, in Rudi 17.

Sledite nam