vid peršak
27. junija 2022

Po obisku na Koroškem na tretji dirki svetovne serije v enduru v Italiji spet na vrhu Rude in Courdurier. Peršak zadovoljen kljub uvrstitvi izven dvajseterice, Smrdel deveti.

Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) je zasedel 25. mesto. Uvrstitev si je malce pokvaril s 43. časom v sobotni pro etapi, a v nedeljo so sledile štiri, med temi dve daljši. Po treh dirkah je prav tako na 25. mestu razvrstitve.

vide peršak
Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Vid pravi takole:

“Ta teden je bil precej pester. Po slabših občutkih na bajku na domačem EWS-u smo po nekaj dneh premora naredili par radikalnikih sprememb v nastavitvah. Tako sem Pro Stage v soboto začel precej zadržano. Na glavni dan v nedeljo se mi je uspelo zbrati in spet najti dobre občutke. Čeprav rezultat še ni najbolj vrhunski, je bil to velik korak naprej! Počasi se pozna tudi že naporen urnik zadnjih tednov, tako da se veselim kakšnega prostega dneva v prihodnjem tednu!

Miha Smrdel je na svoji tretji dirki EWS v kategoriji do 21 let zasedel 9. mesto. V najdaljši zadnji etapi je bil celo peti najhitrejši. Član MBK Črni Vrh je nastopil s podporo tovarniške ekipe Orbea. S točkami z dveh od treh letošnjih dirk je na 13. mestu razvrstitve kategorije U21.

miha smrdel
Miha Smrdel, foto Kike Abelleira

Miha je povedal:

“To je bila ena težjih tekem v mojem življenju. Proge so bile razmeroma dolge in zahtevne. Na etapah je bilo tudi veliko vzpona. Z rezultatom sem zadovoljen in se že veselim jesenskega dela sezone. Rad bi se zahvalil Primožu Štrancarju za pomoč pri vsem skupaj.”

Tretji Slovenec na dirki je bil Nejc Huth (Energijateam.com), ki je med člani zasedel 145. mesto.

Na vrhu

Richie Rude (Yeti / Fox Factory Team) je dobil tri od petih etap in za 5,39 sekunde prehitel drugouvrščenega Jesseja Melameda (Rocky Mountain Race Face), zmagovalca na Koroškem. Tretji je bil Ed Masters (Pivot Factory Racing).

Isabeau Courdirier (Lapierre Zipp Collective) je le na zadnji etapi prepustila zmago Harriet Harnden (Trek Factory Racing), ki je bila na koncu tretja. Drugo mesto pa je osvojila Morgane Charre (Pivot Factory Racing).

Vrhunci dirke v videu

Vrstni redi

Četrta dirka EWS bo 6. in 7. avgusta v Whistlerju v Kanadi.

Naslovna fotografija Kike Abelleira

Preberi še

Black Hole Bike Fest postavlja Koroško na globalni zemljevid gorskega kolesarstva

Sledite nam