Vid Peršak, ews val di fassa
24. junija 2021

Svetovna enduro serija se je v sredo začela v Dolomitih z zmago Francozinje Isabeau Coudurier in Američana Richieja Ruda. Peršak dobro začel, a ga enkrat polomil.

Richie Rude, EWS Val di Fassa
Richie Rude, foto EWS

Po “čiščenju” pomladnih terminov se je svetovna serija v enduru začela v Italiji. Pri moških z eno najtesnejših odločitev za zmago doslej. Richie Rude (Yeti/Fox Factory Team) je dobil prvi dve hitrostni preizkušnji, obe pred Avstralcema. V prvi mu je sledil Sam Hill (Team Chain Reaction Cycles), v drugi pa Jack Moir (Canyon Collective). V tretji je z zmago presenetil Charlie Murray (Specialized Enduro Team), Rude je bil le šesti, a se je obdržal v vodstvu. V zadnji četrti, tudi najdaljši, pa je Moir z zmago resno ogrozil skupno zmago Ruda. Z zaostankom le 48 stotink sekunde pri skupnem času 27 minut in 7 sekund se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Tretje je s stalnimi uvrstitvami pod vrh osvojil Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face Enduro Team).

Isabeau Courdurier, ews val di fassa
Isabeau Courdurier, foto EWS

Isabeau Courdurier (Lapierre Zipp Collective) je prav tako dobila dve izmed štirih preizkušenj, vključno z zadnjo kraljevsko, a je bila njena prednost na koncu precej večja. Drugouvrščena rojakinja Morgane Charre (Pivot Factory Racing) je zaostala 14 sekund, tretje mesto je zasedla še tretja Francozinja Melanie Pugin.

Vid Peršak (Orbea FOX Enduro Team) je začel s 15. mestom na prvi preizkušnji, na drugi je bil 25., na tretji pa je padel in končal na 55. mestu. Zaključil je s 23. časom na 11-minutni kraljevski etapi. Skupno je bilo dovolj za 31. mesto med 158 uvrščenimi.

“V Canazei sem prišel zelo dobro pripravljen, dirka mi je z izjemo napake šla po načrtu,” je za mtb.si povedal slovenski prvak Vid. “Ampak na žalost padec v tretji etapi na nehvaležnem delu ni pripomogel k dobri skupni uvrstitvi! Veseli me, da sem bil v vseh ostalih etapah čisto zraven, kar je dobra napoved za sezono! V petek me že čaka nova možnost!”

Jakob Smolnikar (Energijateam.com) je v kategoriji mlajših od 21 let zasedel 29. mesto.

EWS se takoj nadaljuje na istem mestu. V četrtek trening, dirkanje pa v petek in v soboto.

Vrstni redi

www.enduroworldseries.com

Na naslovni fotografiji Vid Peršak, foto Kike Abelleira

Preberi še

SloEnduro Gorjanci: Mladinec in novinka najhitrejša v dolenjskem peklu
Koroška se v 2022 vrača v koledar EWS!

Sledite nam