vid peršak, orbea fox enduro team
7. septembra 2021

Vid Peršak, član ekipe Orbea Fox Enduro team in edini redni slovenski udeleženec na dirkah svetovne serije v enduru, je imel v dvojnem sporedu v Loudenviellu v Pirenejih na jugu Francije polovičen izkupiček.

Na peti dirki serije, ki je potekala v četrtek, je Peršak zaradi okvare odstopil, na šesti pa je konec tedna zasedel 30. mesto.

Serijski zmagovalec Moir

Pri moških je obe dirki dobil Avstralec Jack Moir (Canyon Collective), ki je tako letos zmagal že štirikrat in tudi vodi v skupni razvrstitvi pred Američanom Richiejem Rudom (Yeti / Fox Factory Team), ki je osvojil preostali dve zmagi, in moštvenim kolegom, Portugalcem Josejem Borgesom.

jack moir, ews loudenvielle
Jack Moir, foto EWS

V Loudenviellu je bil Rude v obeh dirkah drugi, Francoz Kevin Miquel (Specialized Racing) pa obakrat tretji.

Pri ženskah je prvo dirko dobila Britanka Harriet Harnden (Trek Factory Racing), drugo pa Francozinja Melanie Pugin, ki tudi vodi v skupni razvrstitvi.

Vid v Pirenejih zadovoljen z delci

Peršak je prvo dirko začel s 24. časom na prvi hitrostni preizkušnji, na drugi je bil sedmi, potem pa …

“Prvi dve etapi sem začel precej dobro, nato sem na žalost v tretji etapi pri polni hitrosti zadel skalo in imel defekt spredaj ter uničil sprednje kolo tako, da sem moral žal odstopiti,” je sporočil Vid. “Po tako dolgem premoru od dirk nisem vedel, kaj pričakovati, ampak me veseli, da sem si spet dokazal, da sem lahko brez problema med najbolšimi.”

Popravni izpit je bil že nekaj dni pozneje na dvodnevni dirki “Michelin EWS Loudenvielle 2”. V šestih hitrostnih preizkušnjah je Vid najvišje prišel na 14. in 17. mesto. Pri času zmagovalca Moira 33 minut, 59 sekund in 9 desetink sekunde je na končnem 30. mestu Vid zaostal minuto, 38 sekund in 45 stotink.

Vid: “Polovično uspešno, na polovici etap sem bil zelo hiter, na drugi polovici pa sem delal napake imel tudi tehnične težave. A na etapah sem se počutil bolje vse do zadnje, le več stalnosti moram imeti čez celo dirko, pa bo spet na vrhu. Se vidimo v Švici!”

Sedma dirka v Crans Montani v Švici bo na sporedu ta konec tedna.

www.enduroworldseries.com

Vrhunci prve dirke

Vrhunci druge dirke

Naslovna fotografija Kike Abelleira

Preberi še

EWS La Thuile 2: Vid Peršak spet med deseterico
Vid Peršak peti na EWS La Thuile!

Sledite nam