vid peršak
15. avgusta 2022

Slovenec na peti dirki svetovne enduro serije spet med najhitrejšimi tridesetimi. Pri ženskah spet na vrhu Britanka, pri moških je zmaga ostala v ZDA.

Teden dni po 25. mestu v Whistlerju je na prvem obisku EWS v Vermontu na severovzhodu ZDA Vid Peršak (Orbea Fox Enduro Team) zasedel 27. mesto. Slabše mu je šlo le v sobotni pro etapi s 44. mestom, nato je bil v petih nedeljskih etapah ves čas med 24. in 35. mestom.

Svojo tretjo letošnjo zmago je pred domačimi osvojil Američan Richie Rude (Yeti / Fox Factory Team) iz bližnjega Connecticuta, ki se je na vrh zavihtel šele z zmagama v zadnjih dveh etapah. Na koncu je bil za slabih 5 sekundi hitrejši od Avstralca Jacka Moira (Canyon Collective) na drugem mestu. Tretji je bil zmagovalec Koroške in Whistlerja ter vodilni v skupni razvrstitvi, Kanadčan Jesse Melamed (Rocky Mountain Race Face) s 23 sekundami zaostanka.

Pri ženskah je drugo zaporedno zmago osvojila Britanka Harriet Harnden (Trek Factory Racing), sledili sta ji Francozinja Morgane Charre (Pivot Factory Racing) in rojakinja Rebecca Baraona (Yeti / Fox Factory Team).

Harriet Harnden, foto EWS

Takole pravi Vid

“V sobotni pro etapi se mi je pripetil manjši padec, tudi sicer vožnja ni bila najboljša. Tako sem moral v nedeljo kot že nekajkrat loviti sekunde. Na kolesu sem se bolje počutil. Še vedno sem imel nekaj manjših težav, proti koncu tretje etape sem izgubil verigo, ampak na splošno je bil dober dan. Upam, da mi uspe naslednji vikend v Sugarloafu sestaviti dobro dirko in s pozitivno noto zaključiti severnoameriško turnejo.”

V skupni razvrstitvi je Vid po petih od osmih dirk na 21. mestu. Najvišje je bil doma na 15. mestu, najnižje na Škotskem na 39.

Video reportaža

EWS se na vzhodni obali nadaljuje že ta konec tedna, 20. in 21. avgusta v Sugarloafu v državi Maine.

Naslovna fotografija Kike Abelleira

Preberi še

EWS Whistler: Peršak spet blizu najhitrejšim
EWS Val di Fassa: V Dolomitih trije Slovenci

Sledite nam