4 Islands, Epic Series
14. oktobra 2021

Najboljša dirka na tem koncu sveta se je pridružila seriji gorskokolesarskih dirk, katerih glavna zvezda je ABSA Cape Epic. 4 Islands od prihodnjega leta dalje v družbi eminentnih etapnih preizkušenj.

Že s prvo izvedbo si je dirka po kvarnerskih otokih prislužila naziv “legendarna,” skozi leta so organizatorji ta naziv le še nadgrajevali, ustvarjali odlično blagovno znamko in čas je naredil svoje. Dirka je postajala vedno bolj prepoznavna v svetu in opazili so jo tudi pri Epic Series, organizatorju velikih etapnih gorskokolesarskih preizkušenj. 4 Islands z letnico 2022 postaja del Epic Series!

Tomislav Zobec in Kati Csak o prihodnosti dirke

“Izjemno počaščeni in ponosni smo na dejstvo, da je dirka postala članica serije Epic. Vizija in navdušenje, vloženi v projekt, so bili prepoznani in nagrajeni, kar še enkrat dokazuje, da moramo vedno slediti svojim sanjam,” je povedal Tomislav Zobec, ustanovitelj etapne dirke 4 Islands.

“Serija Epic postavlja standard etapnih gorskokolesarskih dirk po vsem svetu in pridružitev dirke 4 Islands je neverjetno razburljiva,” je pojasnila Kati Csak, globalna direktorica serije Epic. “Edinstven format dirke in neverjetne hrvaške poti ponujajo neponovljivo doživetje, zaradi česar je ta dirka popoln dodatek k seriji Epic. S tem, ko se bo dirka 4 Islands pridružila seriji, bodo imeli kolesarji na evropskih tleh priložnost več, da se uvrstijo na Absa Cape Epic,” je še dodala.

4 Islands med tistimi, kjer lahko ujameš vstopnico za ABSA Cape Epic

Preizkušnja bo tudi ena izmed kvalifikacijskih dirk za nastop na slovitem ABSA Cape Epic. Vedno bo na voljo pet mest, in sicer za kategorije men, women, mix, master in grand master. Najvišje uvrščena dvojica bo imela možnost, da se prijavi na driko ABSA Cape Epic. V sezoni 2022 se bodo tekmvalci tako potegovali za pravico do nastopa na dirki v Republiki Južni Afriki leta 2024! Več informacij najdeš na tem mestu.

Napovednik 4 Islands 2022

Sedma ponovitev med 19. in 23. aprilom

4 Islands se na otoke Krk, Rab, Cres in Lošinj vrača naslednje leto, ko bo na vrsti že sedmič. Čeprav je dirka na sporedu od leta 2015, je v koronskem letu 2020 ni bilo moč izpeljati, zato ena izvedba manj. A organizatorji v največji kriz niso obupali in so letos izvedli šesto ponovitev, ki je imela najbolj zvezdniško zasedbo do sedaj.

Da bo sedma, pravljična izvedba polna znanih imen, bo po vsej verjetnosti krivo tudi to, da bo dirka del Epic Series in da se bodo na hrvaški etapni preizkušnji tekmovalci lahko potegovali za naslov Epic Legends. To so tisti kolesarji, ki opravijo z dvema “epskima” preizkušnjama iz seznama in z dirko ABSA Cape Epic.

Dirka bo prihodnje leto sestavljena iz prologa in štirih etap v skupni dolžini 262 kilometrov, vmes bo potrebno preplezati 5720 višinskih metrov vzponov.

To je dirka 4 Islands – neizprosen teren, epski razgledi, dirkanje v paru, trpljenje, užitki in obilo čustvenega naboja!

Etapne preizkušnje pod okriljem Epic Series

Češnja na torti je vsekakor “Tour de France” med etapnimi dirkami ABSA Cape Epic. Hrvaška pa se je s svojo preizkušnjo po kvarnerskih otokih uvrstila v sam jagodni izbor etapnih dirk širom sveta. Sedaj je v družbi klasičnih dirk Cymru MTB Classic (Wales), Andorra MTB Classic – Pyrenees (Andora), Cape To Cape (Zahodna Avstralija), Wines2Whales (Republika Južna Afrika), The Pioneer (Nova Zelandija) in Swiss Epic (Švica). Slednji dve sta tako kot 4 Islands tisti, kjer si lahko privoziš znak Epic Legends! Dodatne informacije najdeš na epic-series.com.

Dirka po štirih otokih tudi z novo domeno: 4islandsmtb.com.

Fotografije organizator

Preberi še

4 Islands 2021

Sledite nam