monika hrastnik
Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
8. avgusta 2021

Monika Hrastnik je drugič evropska prvakinja v spustu, naslova pa sta v svojih starostnih kategorijah osvojila še dva veterana.

Prvaka v spustu elitnih članskih kategorijah sta na malce spremenjeni progi svetovnega pokala v Maribor bike parku Pohorje postala Slovenka Monika Hrastnik in Francoz Loris Vergier.

monika hrastnik
Monika Hrastnik

V Sloveniji pa ostajata še dva naslova v veteranskih kategorijah – v kategoriji od 35 do 39 let je kar malce pričakovano zmago slavil Miran Vauh, zato pa je v kategoriji od 45 do 49 let z zmago presenetil povratnik v spust Saša Merljak.

Monika, ki je bila najhitrejša že v sobotnem treningu z merjenjem časa, je danes za dobre 4 sekunde ugnala drugouvrščeno Italjanko Eleonoro Farina, bron je osvojila druga italijanska reprezentantka Veronika Widmann.

Špela Horvat je dirko končala na 11. mestu.

Vergier, lani zmagovalec obeh dirk svetovnega pokala v Mariboru, je bil hitrejši od svojega rojaka Benoita Coulangesa, bron je osvojil dvakratni svetovni prvak, Britanec Danny Hart.

Najhitrejša Slovenca Luka Berginc in Jure Žabjek sta se uvrstila na 13. in 14. mesto, le 11 stotink sekunde narazen, za Vergierjem sta zaostala dobrih 7 sekund in pol.

monika hrastnik

Vsi vrstni redi

Toliko za danes, več iz Maribora sledi!

Fotografije Miha Matavž @mihamatavz

Naš sobotni “live” s posnetkom dirke

Pumpaj Slovenija Vrhnika
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam