3. junija 2018

Srečko Križnič je novi evropski prvak, Uroš Breški pa na drugi stopnički! Bravo!

Ta vikend se je na Slovaškem odvijalo evropsko prvenstvo v 24-urnem gorskem kolesarjenju. Na startu smo imeli tudi dva slovenska predstavnika. Uroš Breški (KK Djak) in Srečko Križnič (Deš Fleš) sta se pomerila v kategoriji od 45 do 49 let.

Krog dolžine 9,5 kilometra in z 250 višinskimi metri vzponov na papirju morda ni nič posebnega, a ko ga prepelješ desetkrat, dvajsetkrat, tridesetkrat … postane hud izziv. Ne samo za telo, tudi za glavo!

Proga je bila konkreten izziv, saj je dirko vmes prekinil močan dež in tekmovalci so morali za dve uri v bokse. Ko se je dirka nadaljevala, je bil Srečko še vedno na čelu in je narekoval močan tempo. Mesto za njim se je boril Uroš. Tudi po polovici dirke je bil v svoji kategoriji Srečko na prvem mestu, drugo pozicijo je držal Uroš.

Na koncu pa – Srečko Križnič je po 36 krogih in 334,8 kilometrih osvojil naslov evropskega prvaka! Uroš je prevozil 316,2 kilometra in osvojil drugo mesto! V absolutnem seštevku je z 42 prevoženimi krogi in prevoženimi 390,6 kilometri zmago osvojil Matti Tahkola (Croc Sports), Srečko Križnič se je uvrstil na odlično 6. mesto, dve mesti za njim pa je uvrščen Uroš Breški, ki je prevozil 34 krogov.

Vrstni redi 

Dogodek na facebooku in uradna spletna stran.

Sledite nam