6. novembra 2017

Majice najboljših ciklokrosistov na stari celini odslej na ramenih Švicarja, Italijanke, Belgijca, Belgijke in Nizozemca.

Tabor na Češkem je bil prizorišče letošnjega evropskega prvenstva v ciklokrosu. Z le enim slovenskim predstavnikom med veterani (Leon Gajser iz ŠD Tinje je bil 35. v kategoriji 45-49 let), a glede na zanimanje za to disciplino pri nas in vedno višji nivo organizacije morda kmalu tudi z večjim številom in morda … reprezentanco?

Tabor velja za znano in cenjeno ciklokros prizorišče z bogato tradicijo prirejanja dirk najvišjega ranga. Proga je vedno zelo selektivna in tudi na dirki za naslove evropskih prvakov ni bilo nič drugače. Vsekakor pa velja omeniti, da so o naslovu evropskega prvaka v vseh kategorijah, razen v moški članski, odločali centimetri.

Moški

Pri moških brez presenečenj. Nizozemec Mathieu Van Der Poel je suvereno vodil od štarta do cilja, nanizal tudi najhitrejši krog dirke, kjer se je štoparica ustavila na točno sedmih minutah, in v cilj prišel z 23 sekundami prednosti pred rojakom Larsom Van Der Haarom. Na tretje mesto se je z minuto in tremi sekundami za drugouvrščenim uvrstil Belgijec Toon Aerts.

Vrhunci dirke moške elitne kategorije.

Vrstni red 

Ženske

Zelo napeto je bilo pri dekletih, saj sta svojo dirko vozili Belgijka Sanne Cant in Nizozemka Lucinda Brand. Na koncu so o naslovu odločali centimetri in naslova najboljše na stari celini se je veselila aktualna svetovna prvakinja Cantova, ki je imela tudi najhitrejši krog na dirki. Na drugem mestu je končala Brandova, tretja pa je bila s petnajstimi sekundami zaostanka Italijanka Maria Alice Arzuffi.

Dirka deklet elite v treh minutah.

Vrstni red 

Mlajše kategorije

V kategoriji moških do 23 let so zopet odločali centimetri. V silovitem boju je bil najhitrejši Belgijec Eli Iserbyt, ki je ugnal Britanca Thomasa Pidcocka, na tretje mesto se je uvrstil Sieben Wouters iz Nizozemske.

Vrstni red 

Pri dekletih do 23 let je zmago slavila Italijanka Chiara Teocchi. Z enakim časom je v cilj prišla Belgijka Laura Verdonschot, na tretje mesto pa z le štirimi sekundami zaostanka Čehinja Nikola Noskova.

Vrstni red  

Med mladinci si je naslov priboril Švicar Loris Rouiller, ki je za dve sekundi ugnal Čeha Tomasa Kopeckya, tretji je bil Britanec Ben Tulett.

Vrstni red 

Naslovna fotografija Roberto Bettini/BettiniPhoto©2017

Sledite nam