12. septembra 2017

Sedem filmov o športnih podvigih v naravi trikrat v Ljubljani, enkrat v Mariboru. Med njimi kanadski mtb izdelek, žal močno skrajšan.

Evropska turneja “luftarskih” filmov EOFT (European Outdoor Film Tour) se konec novembra vrača v Slovenijo. Postanek v Ljubljani je že klasičen – tokrat bodo kino Komuna zasedali tri dni, od srede 22. do petka 24. novembra. Prvič pa se za dan ustavijo tudi v Mariboru v Mariboxu in sicer v soboto 25. novembra. Vsakokrat ob 19.30, vstopnice so po 10 evrov in pol na voljo na strani turneje.

V dveh urah bo na ogled sedem filmov o športnih podvigih v naravi.

Nas seveda najbolj zanima gorskokolesarski Follow The Fraser, več o njem nižje.

Na sporedu bodo še filmi Ushba (Švica, smučanje v Gruziji), Into Twin Galaxies (Avstrija, kajtanje in kajak na Grenlandiji), Choices (Nemčija, plezanje), Dug Out (Velika Britanija, z doma izdelanim čolnom po Amazoniji), Ice Call (Francija, frirajd smučanje) in La Congenialità (Nemčija, alpinizem).

Ob reki Fraser

Trije kanadski frirajderji – Kyle Norbraten, James Doerfling in Tom van Steenbergen – se odpravijo na raziskovanje Britanske Kolumbije. Od morja ob reki Fraser proti goram. Področje je s kolesi povsem neraziskano.

Film je letošnji izdelek Absolute Cinema v koprodukciji z Red Bull Media House.

Le malo daljši napovednik?

Znano je, da na EOFT v dve uri stlačijo kup skrajšanih filmov. Follow The Fraser so še posebno olupili – s 45 na le 10 minut. Tako da če bi šli v dvorano le zaradi bajk filma, si ga raje za 8 dolarjev oglejte na Vimeu. Doma, skupinsko.

Dopolnjeno 20.9.: Follow the Fraser zdaj v celoti tudi na redbull.tv

Če si želite in malo ven, se podružit in si ogledat dve uri zgoščene akcije na velikem platnu, pa le.

www.eoft.eu

Sledite nam