Casio GShock
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
28. januarja 2017

Etapna dirka na otoku Mavricij, ki si jo lahko pričaraš v maniri aktivnih počitnic.

Southern Tropical Challenge je ekipna etapna dirka na otoku Mavricij v Indijskem oceanu. Prvič je bila organizirana leta 2009. Dogodek je bil velik uspeh in je v naslednjih letih rasel, v letu 2014 so ga obogatili z dodatno etapo in tako v današnjem formatu šteje štiri.

Nekaj malega o dirki

Trasirana je po južnem delu otoka, ki je najprimernejši za gorsko kolesarjenje. Z divjo naravo in raznoliko topografijo, težkimi in strmimi pobočji, postane test tudi za najboljše tekmovalce. Predstavi vse vrste terena in poti, vključno z gorami, peskom, gozdom, skalami in morjem.

Poleg omamne lokacije in prekrasnih pogledov najbolj izstopa način izvedbe same dirke, ki je v celoti v rokah domačinov, ki so z omejenim proračunom in lastno delovno silo iz dirke naredili velik uspeh.

Na dirki so v preteklih letih nastopila velika imena gorskega kolesarstva – Julien Absalon, Thomas Dietsch, Jérôme Clementz in Team Bulls s Karlom Plattom.

Dirka bo letos na sporedu med 2. do 5. novembrom in je omejena na 120 ekip.

{loadposition inside}

Kategorije

Moški pari
Ženski pari
Mešani pari
Pod 21 let
Veterani 40+

Etape

1. etapa prolog – dolžina 10,5 km in 425 višinskih metrov vzponov
2. etapa – dolžina 45,6 km in 1730 višinskih metrov vzponov
3. etapa – dolžina 63 km in 1674 višinskih metrov vzponov
4. etapa – dolžina 58 km in 1016 višinskih metrov vzponov

Paket

Udeležba, oziroma bolje rečeno “all inclusive” paket, stane 86 evrov na osebo na dan in vključuje štartnino, vse obroke (zajtrk, kosilo, čaj in večerjo), prevoze in namestitev v naselju hišk, urejenih v stilu majhnih vasi.

Ko v ceno vključiš letalske vozovnice, končni znesek naredi dirko precej ugodno in si jo lahko dodaš na koledar za leto 2017, jesenske počitnice pa preživiš na otoku sredi Indijskega oceana.

Foto organizator

Dirki lahko slediš na facebooku

Kratek povzetek ene izmed lanskih etap

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam