EP Anadia, Puck Pieterse
Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
3. julija 2022

Anadia na Portugalskem je gostila evropsko prvenstvo za mladince in za tekmovalce kategorij do 23 let.

Z evropskega prvenstva se slovenska reprezentanca vrača z enim naslovom v krosu na izpadanje ter s četrtim in desetim mestom v kratkem krosu. Sobotni in nedeljski dirki v olimpijskem krosu so reprezentantje odpeljali nekoliko slabše, najvišje se je uvrstila Vita Movrin. Pod črto je to zagotovo eno uspešnejših evropskih prvenstev za slovenske reprezentante v mlajših kategorijah.

EP Anadia, sobota

Med mladinkami dominacija švicarskih tekmovalk

Naslov evropske prvakinje je osvojila Švicarka Monique Halter, ki je v dobri uri dirke za nekaj manj kot minuto prehitela rojakinjo Leo Huber. Tretje mesto je osvojila Poljakinja Natalia Grzegorzewska.

Pri mladincih slavje Danca

Gustav Pedersen se je moral za naslov evropskega prvaka še posebej potruditi, saj se je šele v zadnjem krogu otresel Nizozemca Rensa Manena. Ta je za prvim mestom zaostal 11 sekund. Tretje mesto je osvojil Nemec Paul Schehl.

Med mladinci so nastopili tudi trije Slovenci. Najvišje se je zavihtel Žan Pahor, ki je z manj kot štirimi minutami zaostanka osvojil 24. mesto. Marcel Gladek je bil 48., Blaž Kavčič pa je osvojil 64. mesto.

EP Anadia, nedelja

Med dekleti do 23 let naslov specialistki za ciklokros

Dvakratna evropska prvakinja v ciklokrosu in aktualna svetovna prvakinja v tej disciplini Nizozemka Puck Pieterse si je po lanskem drugem mestu v Novem Sadu, letos privozila prvi naslov v olimpijskem krosu. Drugo mesto je osvojila njena rojakinja in svetovna prvakinja v ciklokrosu iz leta 2021 Fem van Empel. Na tretje mesto se je uvrstila Italijanka Giada Specia.

Vita Movrin je s startno številko 14 osvojila 14. mesto. Zaostanek za zmagovalko pa je znašal nekaj manj kot pet minut in pol. Video vrhunce njene vožnje si lahko ogledaš na Instagramu: @se_mtb_academy.

Italijan najboljši med mlajšimi člani

Simone Avondetto je odlično formo nakazal že na dirki svetovnega pokala v Leogangu, ko je osvojil drugo mesto. Tokrat je bil premočan za vse in se zasluženo veselil naslova evropskega prvaka. Drugo mesto je osvojil nekdanji mladinski svetovni prvak Britanec Charlie Aldridge, ki je zaostal deset sekund. Z enaindvajsetemi sekundami zaostanka je tretje mesto osvojil Švicar Janis Baumann.

Slovenijo so v kategoriji mlajših članov zastopali Jakob Klemenčič, Matic Kranjec Žagar, Matevž Lozar in Nace Gnezda. Najvišje se je uvrstil aktualni evropski prvak v krosu na izpadanje Klemenčič, ki je osvojil 32. mesto (šest minut in pol zaostanka za zmagovalcem). Kranjec Žagar je bil 40., Lozar mesto za njim, Gnezda pa je osvojil 44. mesto.

Vsi vrstni redi

Naslovna fotografija UEC

Preberi še

EP Anadia: Vita Movrin v kratkem krosu tik za stopničkami
Ep Anadia: Klemenčič evropski prvak v eliminatorju!

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam