Anadia, Vita Movrin
Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Trgovina Ride Koloset
1. julija 2022

Slovenska reprezentanca odločno prvi dan evropskega prvenstva v Anadii. Prvenstvo bo potekalo do nedelje.

Včeraj je bil prvi dan evropskega prvenstva na Portugalskem in Slovenci so bili v kratkem krosu zelo uspešni. Sledijo še štafetna preizkušnja, XCE (eliminator) in XCO (olimpijski kros).

Kratki kros

V mladinski kategoriji so nastopili Žan Pahor, Marcel Gladek in Blaž Kavčič. Najvišje se je uspelo zavihteti Žanu Pahorju, ki je osvojil 10. mesto. Gladek in Kavčič sta osvojila 21. in 32. mesto. Naslova evropskega prvaka v tej disciplini se je veselil Švicar Yanick Binz, ki je v ciljnem sprintu ugnal rojaka Lorisa Hättenschwilerja in Šveda Lea Krügerja.

V moški kategoriji sta nastopila Matjaž Lozar in Nace Gnezda. Lozar je osvojil 14. mesto, Gnezda pa ni prišel do cilja. Naslov je šel v Veliko Britanijo, osvojil ga je Charlie Aldridge.

V ženski konkurenci smo imeli Slovenci na startu le Vito Movrin, ki je dirko kratkega krosa odpeljala z odliko. Bila je res blizu odličja (desetinka sekunde do brona), a tudi četrto mesto je več kot odlična popotnica pred nedeljsko dirko v olimpijskem krosu. Vita je zaostala le za Švicarko Ronjo Blöchlinger, Italijanko Giorgio Marchet in Švedinjo Linn Gustafzzon.

Vita po dirki:

“Prva dirka tega tedna – kratki kros. Startala sem iz prve vrste in upala, da bom konkurenčna in zraven. V vsakem krogu so punce na začetnem vzponu skakale, sama pa sem uspešno pokrivala. Na tehničnih delih sem dejansko še pridobivala. Ves čas sem se vozila med prvih pet, na kar sem pred startom tudi upala. V zadnjem krogu sta Švicarka in Italijanka ušli, s Švedinjo pa sva ostali zadaj. Na tehničnem delu sem jo prehitela, bila na vetru, kar pa je ona izkoristila in me dva zavoja pred ciljem prehitela. Kljub zaključnemu sprintu, mi je medalja ušla le za las. Vseeon pa sem zelo ponosna nase.”

Danes sta na sporedu dirki v krosu na izpadanje (eliminator) in dirka štafet. V krosu na izpadanje slovenske barve zastopata Jakob Klemenčič in Matic Kranjec Žagar.

Vrstni redi uec.ch

Vrunci kratkega krosa v videu

Naslovna fotografija, posnetek zaslona UEC Cyclisme.

Preberi še

EP Novi Sad: Klemenčič in Žle odlično v krosu na izpadanje

Freestyle zaposli
Wheelbase Koloset Trgovina Ride Freestyle Giant
Sledite nam