5. januarja 2020

Letos pri naših severnih sosedih kar sedem snežnih dirk. Med 11. januarjem in 21. marcem. Za organizacijo še vedno stoji revija Lines, pokroviteljstvo pa ostaja v domeni Reverse Components.

Edina snežna spustaška serija na svetu stopa v novo sezono, zato si vsi ljubitelji “snežnega” dirkanja s kolesi zabeležite datume in se udeležite tekmovanj na avstrijskih smučiščih v sezoni 2020.

Enak pokrovitelj kot lani in prizorišče več

Lansko zimsko sezono je na dirkah serije tekmovalo 450 kolesarjev! Serija je na sporedu že od leta 2016, njen namen pa je bil pod eno streho združiti vse gorskokolesarske dirke na snegu, kar jim je vsaj po številu nastopajočih uspelo z odliko. 

V letošnji sezoni se bo med januarjem in marcem odvilo kar sedem tekmovanj, vsa pa pod pokroviteljstvom Reverse Components, ki bo priskrbel nagrade za najhitrejše tekmovalke in tekmovalce. Nad organizacijo še vedno bdi lines-mag.at.

Koledar dirk

– 11. januar, Ride Hard on Snow, Lienz – Tirolska
– 18. januar, Der Pistenwexl, Wexl Trails – Spodnja Avstrija
– 25. februar, Bike & Snow, Bikepark Innsbruck – Tirolska
– 15. februar, Petzen Bike Trophy, Petzen – Koroška
– 22. februar, Reiteralm – Štajerska
– 8. marec, Kasberg Inferno, Grünau – Zgornja Avstrija
– 21. marec, White Fast Down, Bikepark Semmering – Spodnja Avstrija

Marčevski dirki bosta v znamenju skupinskega starta. Novinec Reiteralm pa bo postregel s progo v stilu smučarskega krosa. Pistenwexl in Innsbruck veljata za nekoliko lažji in primerni tudi za ne tako vešče krotilce koles. Dirka pod Peco bo v stilu paralelnega slaloma, tista v Lienzu, ki je tudi otvoritvena v letošnji sezoni, pa bo kot vedno potekala po ženski FIS smučarski progi.

Za slovenske spustaše in ljubitelje snega bodo posebno zanimive tri dirke – Lienz, Reiteralm in skoraj domača Peca v organizaciji ekipe festivala Black Hole Bike Fest.

Informacije in prijave na www.lines-mag.at/schneefraesen

Pistenwexl 2019


Schneefraesen = snežni plug

Naslovna fotografija Martin Trautwein

Sledite nam