19. oktobra 2011

Hrvaški XC talent Šujević v ekipo Protek. Hribovšek poškodovan. Prireditev OGK 6. novembra. Razpis BOFF. Ops, mtbkoroska.net. XC motoristi. Labinjonski maraton.

Protek ribaril na Hrvaškem, ujel Šujevića
Italijansko ekipo v krosu Protek z močnima Argentincem Catrielom Sotom in Grkom Periklisom Eliasom smo v zadnjih dveh letih spoznali tudi na mednarodnih dirkah v Sloveniji. Soto odhaja v Wild Wolf Trek, Protek pa je v svoje vrste za prihodnjo sezono povabil kar mladca, ki bo debitiral med mlajšimi člani. To je obetavni hrvaški mladinski prvak Robi Šujević iz BBK Istra bike iz Labina. Robi se zadnja leta uspešno kosa s slovenskimi tekmeci in jih marsikdaj tudi pusti za seboj.

Uvodna fotografija www.istra-bike.hr

Hribovšek počiva
Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT) se je prisili k temu, da ob koncu sezone zares malo počiva. Calcitov adut za šprint eliminatorje za sezono 2012 si je pri padcu (na specialki) počil pogačico.

Poln prvi novembrski vikend
Za soboto 5. novembra so klubi in prireditelji iz gravitacijskih disciplin sklicali posvet v Trbovljah. Za nedeljo 6. pa se obeta zaključna prireditev Odbora za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije.

Razpis za BOFF
Rok za prijave filmov na letošnji festival filmov o športih v naravi BOFF, ki bo v Bovcu od 28. do 30. decembra, je 10. november. Po naših podatkih bomo videli vsaj dva domača gorskokolesarska. www.boff.si

MTB Koroška brez .net
Slaba novice za Korošce: Kalči je šel na treking v Nepal … in očitno pozabil podaljšat domeno mtbkoroska.net
Osveženo: mtbkoroska.net je spet “na liniji”, rešila Miha in Emil 🙂

Nejc še enkrat tretji na motorju
V Dolini pod Kalom (Šentvid pri Stični) je bila v soboto zadnja dirka crosscountry motociklističnega prvenstva. Naš pokalni prvak v spustu Nejc Rutar je v kategoriji E1R2 še enkrat stopil na tretjo stopničko. V E2R1 je nastopil še en spustaš Miha Halzer in zasedel 21. mesto. www.crosscountry.si

Labinjonski maraton na 30 in 60 km
Za konec se spet vračamo v Labin. “Prvo dirko naslednje sezone”, 6. Labinjonski Trek maraton so razpisali za nedeljo 30. oktober. Prvič bosta na izbiro kar dve mtb trasi, 30 in 60 km. Podatkom o višinski razliki pa ne preveč verjet. Recesijska štartnina znaša 50 kun. To bo hkrati turi prva preizkušnja pete zimske lige.
www.istra-bike.hr

Ni dovolj za tvojo radovednost? Vsakodnevne “Tahitre” in druge zanimivosti redno tudi na facebook strani mtb.si www.facebook.com/mtbslovenija
Priklopi se!

Sledite nam