Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
23. septembra 2019

Za 39-letno Slovenko v Švici tretja kolajna s SP v tej disciplini, druga srebrna. Prvaka Pauline Ferrand Prevot in Leonardo Paez.

Blaža Pintarič je v dresu slovenske reprezentance v nedeljo postala svetovna podprvakinja v gorskokolesarskem maratonu. Na 70 km trasi v Grächnu v kantonu Valais na jugu Švice z višinsko razliko 3000 m je zaostala le za zmagovalko, Francozinjo Pauline Ferrand Prevot, ki je tako svoji zbirki mavričnih dresov (v olimpijskem krosu, kjer je tudi letošnja prvakinja, na cesti in v ciklokrosu) dodala še enega, šestega med elito.

Razlika med Pauline in Blažo je znašala minuto in 53 sekund. Na tretjem mestu je 47 sekund za Slovenko sledila Južnoafričanka Robyn De Groot.

39-letna Blaža Pintarič ima srebro kolajno že s SP v maratonu leta 2005 v Lillehammerju na Norveškem, leto prej je bila v Bad Goisernu v Avstriji tretja. Julija letos je bila druga na evropskem prvenstvu v maratonu v Kvamu na Norveškem za Italijanko Maro Fumagalli, ki pa je trenutno suspendirana. Iz let 2004 in 2005 ima Blaža tudi zlato in bronasto z EP.

Pri moških je novi prvak Kolumbijec Leonardo Paez, drugi je bil Čeh Kristian Hynek in tretji Italijan Samuele Porro.

Vrstni redi

Prireditelji so v sodelovanju z UCI pripravili tudi zelo gledljiv spletni prenos s kamerami na motornih kolesih in dronih.www.bike-graechen.ch

Fotografije prireditelj

Preberi še
Blaža Pintarič dopolnila svoj komplet kolajn z EP v maratonu

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam