19. septembra 2016

V dežju in blatu devete preizkušnje serije SoEnduro 4Fun druga zaporedna zmaga Matjaža Isteniča.

Stavek v naslovu je bojda priljubljen italijanski pregovor. Tako se tudi minulo nedeljo na deveti letošnji preizkušnji serije SloEnduro 4Fun v Gorici niso pustili prestrašiti ne prireditelji ne udeleženci, ko se je med prvo hitrostno preizkušnjo močno ulilo.

Dirko v organizaciji kluba Unione ciclisti Caprivesi so uspešno pripeljali do konca in prvo izvedbo goriške dirke je uspešno dokončalo 85 odstotkov udeležencev.

Že od prve preizkušnje so se za zmago dajali vodilni v seriji Peter Mlinar (KK Črn trn), domačin Stefano Braidot (UC Caprivesi) in mladinec Matjaž Istenič (Energijateam.com), ki so takoj ušli tekmecem. Na koncu je zmago slavil Istenič, ki je pred dvema tednoma zmagal že v Kranjski Gori. Njegov seštevek časov je znašal 13 minut, 24 sekund in 88 stotink, kar je pomenilo 10 sekund naskoka pred drugouvrščenim Mlinarjem, Braidot pa se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, potem ko je v tretji etapi po dveh napakah izgubil minuto.

V lokalni kategoriji elitemaster je zmagal Lorenzo Carlet (Caprivesi), skupno četrti najhitrejši, peti skupno pa je bil Miha Spruk (Calcit bike team), ki je zmagal v mlajši veteranski kategoriji.

Med veterani nad 40 let je še eno zmago nanizal Grega Nagode (Energijateam.com), nad 50 let pa je bil kljub grdemu padcu najhitrejši Lorenzo Orlando (3 Stars). Edina ženska na dirki je bila Giulia Albanese (Caprivesi), v absolutni konkurenci je dosegla 21. čas. Najboljši med mlajšimi od 17 let pa je bil Davide De Sabata (Granzon).

V seriji 4Fun je ostal le še finale, Mecsek Enduro, ki bo 2. oktobra v Komlu v madžarski Baranji, nedaleč od mesta Pécs.

www.sloenduro.com

Na uvodni fotografiji Istenič in Braidot, foto UC Caprivesi

Vrstni redi Enduro Gorica 4Fun

Sledite nam