golovec trails enduro
Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
13. septembra 2022

Pet ni pravljično število, ker je pol od deset, pa lahko rečemo že, da bo peta enduro dirka na Golovcu jubilejna.

V nedeljo 18. septembra bo spet na vrsti Enduro Golovec trails. To, čemur smo v letih od 2018 do 2021 rekli dirka SloEnduro 4Fun, je zdaj “promocijska prireditev” pod okriljem serije, z malce bolj sproščenimi pravili, na praviloma lažjih progah, z več starostnimi kategorijami in tudi brez točk za serijo. To smo 28. avgusta že zaključili v Ajdovščini.

Tudi letos bo prireditev potekala v okviru festivala Ljubljana MTB vikend, tako da je potek že znan: v soboto neobvezen prolog v Bike parku Ljubljana v Podutiku na drugi strani mesta, kjer bo ves dan potekal festivalski program; v nedeljo pa zjutraj trening in od 11. ure dalje dirka na štirih hitrostnih preizkušnjah v MTB raju Golovec trails nad ljubljanskim Rudnikom.

golovec trails, enduro

Krog bo dolg 12 km z višinsko razliko 500 m. Kategorija e-bike bo imela še dodatno peto etapo, “power stage” s 120 višinci vzpona, kategoriji U13 in U15 pa etapo manj.

Trasa ni preveč zahtevna in je primerna tudi za prvi stik z dirkanjem.

Natančno traso objavimo v petek, od takrat bo možen tudi ogled.

golovec trails, urban ring

Prireditveni prostor je tudi letos na parkirišču hotela Urban ring Ljubljana med Dolenjsko cesto in dolenjsko železnico.

Najboljše na dirki čakajo lepe nagrade, zmagovalce v absolutnih kategorijah tudi denarne. Posebna nagrada, vikend z E-Rifterjem, čaka zmagovalca kategorije e-kolesarjev, nagrado seveda podarja Peugeot Slovenija.

Tadej Tekavčič, vodja tekmovanja, se že veseli jubilejne izvedbe dirke:

“V peto sezono dirkanja na Golovcu prihajamo z veliko izkušnjami iz prejšnjih let, tako da je organizacija veliko manj stresna, kot je bila na začetku. Veseli me, da se je naša dirka uveljavila kot ena najbolj obiskanih in zabavnih v sezoni. Dosegli smo zastavljeni cilj, da so kolesarji Enduro Golovec trails prepoznali kot enega “must do” dogodkov, kjer se lahko pomerijo proti svojim kolegom, tekmujejo z vsemi vrstami koles in uživajo v dobri družbi. V prihodnje si zagotovo želimo dirkati na novih etapah, že letos pa si želimo zaostriti konkurenco pri vrhu. Kot vedno se bomo pri organizaciji potrudili, da bodo na račun prišli tako tekmovalci, kot tudi gledalci. Udeležba na dirki ni samo zagotovilo za dober dan, ampak tudi podpora našemu celoletnemu delu na trailih v parku. Zato vabljeni na hladno pijačo, dobro hrano in veliko akcije na trailih.”

Na startu na stezicah »za bajto« bo zopet tudi Jure Žabjek. Ne pravimo, da bo (spet) najhitrejši, a se lahko kot na prvi izvedbi leta 2018 igraš igro “ujemi Jureta”.

Prijave so odprte do vključno četrtka. A pozor, le do zapolnitve 250 startnih mest!

Razpis in prijave na sloenduro.com

Vremenski obeti

Za petek in soboto ne kaže preveč rožnato. Spored Ljubljana MTB vikenda ima načrt B, odločitev objavijo v sredo. Za nedeljo pa je napoved boljša, progam na Golovcu pa dež ne bo škodil. Tistih nekaj luž bodo izpraznili in se vidimo!

Več o festivalu na www.ljubljanamtbvikend.si

Fotografije Anže Petkovšek

Preberi še

Še malo, pa udari Ljubljana MTB vikend!
To sta nova zmagovalca serije SloEnduro, Tina in Miha Smrdel

Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam