ljubljana mtb vikend
Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
8. septembra 2022

Tretja izvedba gorskokolesarskega festivala v prestolnici naslednji konec tedna, od 16. do 18. septembra. Pridi, navijaj, sodeluj.

Ljubljančanke in Ljubljančani radi furamo!

Ljubljana je ena izmed kolesarskih prestolnic – hkrati pa tudi prestolnica gorskega kolesarstva. Zakaj menimo tako? Ker nas je v Ljubljani ogromno, ki smo našli v gorskem kolesarstvu svojo najljubšo aktivnost ter življenjski slog. Ker je na vseh hribih in gorah okoli Ljubljane ogromno odličnih poti, vedno več pa se jih gradi in vzdržuje na račun žuljev cele vojske prostovoljcev in entuziastov. Ker imamo že celo zbirko izvrstnih KoloParkov in še več jih bo zraslo. Ker imamo mestno kolesarsko šolo, v kateri je blizu 200 otrok. Ker imamo društva, ki se organizirano prizadevajo za boljše poligone ter splošen dvig dostopnosti, kvalitete in ugleda celotne scene. Ker imamo fenomene, kot sta Golovec trails in Bike park Ljubljana; ta parka sta služila za inspiracijo valu novih trail parkov po celotni Sloveniji. In nenazadnje, ker imamo vse to praktično integrirano v mesto in se nam za razliko od večine večjih mest do vsega tega ni treba voziti z avtomobili. Samo sedeš na kolo, odfuraš svoj najljubši “trail” in si nekaj minut kasneje že na zasluženi pijači ali sladoledu s prijatelji v mestu.

Ljubljana MTB vikend združuje in poveličuje vse to, predvsem pa se opira na prvo izmed zgoraj naštetih dejstev. Ljubljančanke in Ljubljančani radi furamo. Zato bomo v treh dneh strnjenega programa festivala predvsem kolesarili, na programu pa bo prej in kasneje vse od organiziranih izletov do dirkaško začinjenih preizkušenj. Vsak bo našel nekaj zase in vsak bo imel priložnost spoznati nekaj novega.

Pozor, termini in trase vodenih tur v okviru festivala bodo na www.ljubljanamtbvikend.si pred koncem tedna!

Ljubljano kot odlično lokacijo za kolesarjenje ter hkrati tudi izhodišče za kolesarske počitnice v Sloveniji pa bomo seveda predstavili tudi tuji javnosti in povabili ljubitelje kolesarstva z vsega sveta.

Pridruži se nam v tretji izvedbi, fino bo!

Letos tudi koncert Elvis Jackson! Vstop na prizorišče prost do 18:00 ure, kasneje vstopnina 10 €.

Program za obiskovalce

Petek, 16. 9. – KoloPark Spodnja Šiška (Tivoli)

  • 19.00 Dobrodelni Scott Continental Pump Sešn, sledi zabava z DJ-em, FB dogodek in še več

Sobota, 17. 9. – Bike park Ljubljana (Podutik)

Nedelja, 18. 9. – Golovec trails (Rudnik)

Podroben spored (PDF)

Za osvežitev spomina lanski videi …

www.ljubljanamtbvikend.si

#LjubljanaMTBvikend

Preberi še

Dobrodelno “pumpanje” znanih obrazov za uvod v tretji Ljubljana MTB vikend

Freestyle zaposli
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam