19. junija 2017

Zmagovalca tretje dirke serije 4Fun, Merjasec endura nad Rušami, sta Peter Mlinar in Theresia Kellermayr. Tri hitrostne preizkušnje je opravilo 71 tekmovalcev iz petih držav.

Tretjo letošnjo dirko serije 4Fun, drugi Merjasec enduro, je nad Rušami v nedeljo dobil specialist za serijo 4Fun Peter Mlinar (KK Črn trn). Pero je bil v seštevku treh etap za stotinko manj kot 4 sekunde hitrejši od drugouvrščenega Avstrijca Petra Mihalkovitsa (Radwelt MK/Nakita), tretji je bil Mariborčan Boštjan Pisanec z dobrimi 11 sekundami zaostanka.

Korošec je dobil prvo hitrostno preizkušnjo pred Pisancem in Mihalkovitsem, nato pa je le še branil prednost. Najdaljšo drugo je dobil Mihalkovits pred Mlinarjem in Pisancem, v tretji pa sta na vrh skočila spustaš Matic Kokelj (Wolf Racing Team) na prvo ter Kolumbijec Camilo Sanchez na drugo mesto, z majhnimi zaostanki so sledili Mihalkovits, Mlinar in Pisanec.


Matic Kokelj, zmagovalec zadnje etape

Med ženskami je zmagala Avstrijka Theresia Kellermayr (Velochicks.at) pred Italijanko Eli Cos (ASD Maglia nera) in rojakinjo Marlene Miesebner.

Pisanec je bil tudi najhitrejši v kategoriji hobi pred someščanom Alenom Šumandlom in Avstrijcem Stefanom Strohmayerjem. Med mladinci je zmagal Kokelj pred Avstrijcem Filipom Freudenbergom (Radlager) in Enejem Podlipnikom (Rajd Funsports). Najhitrejši v kategoriji master 1 je bil Sanchez pred Urošem Jeričem (MTB Trbovlje) in Philippom Podbrecnikom (Giant Stattegg), pri master 2 pa Grega Nagode (Energijateam.com) pred Michaelom Strohmayerjem in Matthiasom Lenzom (Radlager).


Skoraj preveč pravljično za dirkanje

Uvrstilo se je 71 kolesark in kolesarjev iz petih držav.

Naslednja dirka iz serije 4Fun bo Matadown s skupinskim štartom na Matajurju 6. avgusta. Prej pa na zadnji julijski vikend še klasični Black Hole Enduro serije SloEnduro na Koroškem.

Vrstni red in kakšna fotografija več na sloenduro.com

Vse fotografije Pizza Productions



Tudi en transfer z vozili je bil

Sledite nam