8. aprila 2013

Izbrane fotografije Vanje Kodermaca z včerajšnjega štarta enduro serij SloEnduro in Triveneto nad Trstom. Med drugim kaj sta počela Nejca – Rutar s sedežno oporo in Huth s podaljšano linijo?

Uradni vrstni red včerajšnje enduro dirke 3 camini nad Trstom v digitalni obliki še čakamo (papirja pa leta 2013 že ne bomo skenirali) in gremo kar na svetlo s fotogalerijo.

Nekaj utrinkov:
– Blaten, a uspešen začetek lokalne enduro sezone. Pa veliko manj blaten, kot bi bil še dan poprej, saj je burja naredila svoje.
– Na progah smo videli vse od koles za kros do težjih frirajd mrcin. Tudi med najhitrejšimi! Univerzalnega recepta za vse proge pač ni.
– Princip sestavljanja štartne liste je nekoliko nerazumljiv, italijanske kategorije pa tako ali tako ponavadi ne. Tako se je naprimer Jure Žabjek iz neznanih razlogov znašel v mladinski “športni” kategoriji, tudi elita je štartala in šla na stopničke v dveh kosih (EL in ELMT), UN (mlajši člani) so bili zopet kar eni naključni … Za nas je pomembno, da bo vse štimalo v točkovanju SloEndura.
– Če nimamo po vseh trasah svojih ljudi in kamer, ne moremo soditi o (ne)regularnosti dirke. Lahko pa zapišemo dvom, kako Nejc Rutar na eni od preizkušenj zaostane 17 sekund za nekom, ki je bil sicer ves čas počasnejši do njega – ob tem pa ni storil nobene napake ali imel občutka, da je bil počasen.
– Zadnje, a zelo pomembno: SloEnduro ima pokrovitelja za nagrade (na treh domačih preizkušnjah torej). To je Factory Store z znamko Alpinestars!

Kratko poročilo in vrstni red prve deseterice

www.360mtb.org

Na uvodni fotografiji zmagovalka med ženskami Ana Zupan. Eliminator ostaja njena prva disciplina, enduro pa ljubimec. Foto Vanja Kodermac.

Vse foto Vanja Kodermac razen treh, kjer je navedeno.

Sledite nam