urbani xc kočevje
GShock
Wheelbase Devil's trails Ride Murska Sobota Freestyle logo
21. septembra 2022

V petek 23. septembra bo v Kočevju ob dnevu športa zadnja dirka pokala SloXcup za mlajše kategorije, ki ji sledi zvečer še dirka v odprti kategoriji. Tokrat se vse dogaja na mestnih ulicah.

Kros se vrača na Kočevsko manj kot štiri mesece po dvodnevnem programu XCO Kočevje, a tokrat proga ne bo blatna, kot konec maja v MTB trail centru Kočevje. Krog je v celoti speljan po mestnem središču, odličen pa je tudi petkov popoldanski oziroma večerni termin. Na dan slovenskega športa so v Kočevju združili moči in tako bo pod okriljem Javnega zavoda za šport Občine Kočevje dopoldne Tek po ulicah Kočevja, potem pa še ulična dirka v krosu z zadnjimi štarti pod žarometi.

Kdo bo najhitrejši uličar?

V mestnem jedru ni klancev, je pa več kot dovolj stopnic in možnosti za skoke, progo bodo začinili še z lesenimi bandami. Najprej v štartni krog, ki se bo začel v obratni smeri, kot vsi naslednji krogi, ki so dolgi 1100 metrov.

urbani xc kočevje

Tehničnega poligona za najmlajše tokrat ne bo, seveda pa tudi za mestni kros velja, da uporaba pedal na vpenjanje ni dovoljena za kategorije U13 in mlajše. Kategoriji U7 in U9 dirkata na skrajšanem krogu, brez odseka na tržnici in stopnic.

Mlajši mladinci bodo dirkali pod žarometi, štart bo ob 19.30.

Starejše kategorije, ki so s točkovanjem za SloXcup zaključile pretekli teden na kratkem krosu v Domžalah, dirkajo v Kočevju v odprti kategoriji. Najprej se bodo v dveh skupinah pomerili po principu kriterija, po sistemu win/out. Najboljši, torej tisti, ki ne zmagujejo, napredujejo v finale, kjer se dirka po klasičnem formatu. Iz KD Melamin, ki je soorganizator dogodka, sporočajo, da so vabljeni tudi kolesarji iz drugih disciplin.

urbani xc kočevje
Lani v odprti kategoriji

Tako so se na kočevskih ulicah udarili lani

Urnik

 • 14.00-15.00 Prijave in prevzem številk
 • 15.00 Sestanek vodij ekip
 • 15.30 Start U7
 • 15.50 Start U9
 • 16.15 Start U11
 • 16.45 Start U13
 • 17.20 Start U15
 • 18.00 Start OPEN, skupina 1
 • 18.40 Start OPEN, skupina 2
 • 19.30 Start U17
 • 20.30 Start OPEN, finale

Podelitev za mlajše kategorije bo organizirana prej, od kategorij U13 dalje pa ob 21. uri na velikem odru v parku. Sledi koncert z Drillom.

urbani xc kočevje zemljevid

Razpis za Urbani XC Kočevje najdeš tukaj, prijaviš se na prijavim.se – rok prijav se izteče v sredo, 21. septembra opolnoči. Informacije tudi na spletni strani xckocevje.com/urbani-xc-kocevje.

Dogodek na Facebooku

Fotografije Klemen Humar

Preberi še

SloXcup: Deset novih državnih prvakov v kratkem krosu
Urbani XC Kočevje: Dirkanje se vrača na ulice

Parenzana gravel Race
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
Sledite nam