6. junija 2013

Na prodajne police je prispela šesta številka slovenske kolesarske revije, ki na stotih straneh ponuja raznoliko kolesarsko vsebino. Slovenski kolesarski turizem, nastavitve vzmetenja, Cedric Gracia …

Sveža junijska številka slovenske kolesarske revije Bike magazin na stotih straneh ponuja aktualne novice iz sveta kolesarske industrije in napovedi pomembnih kolesarskih dogodkov v prihodnjih dveh mesecih.

Kolesarski turizem je vsekakor zanimiva in hkrati tudi vroča tematika, še posebej kar se tiče Slovenije. Kakšna bo oziroma naj bi bila prihodnost slovenskega kolesarskega turizma je bila ena izmed osrednjih tem na aprilski konferenci Bike Alpe Adria, kjer je bil osrednji gost Uli Stanciu, ustanovitelj revije Bike in festivala Garda.

Bliža se 20. izvedba dirke po Sloveniji. Snovalci revije so za bralce prevozili kraljevsko etapo. Dokumentirano v sliki in besedi.

Visoka tehnologija iz domače garaže oziroma obisk pri Juretu Berku, mlademu konstruktorju, ki ga mnogi poznate po imenu znamke Berk Composites.

Tubularji, dirkaški plašči in od nekdaj izbira ”profijev”. Od A do Ž, oziroma vse, kar ste želeli vedeti o njih. Pika na i je vsekakor tudi krajši intervju z mojstrom ročnega izdelovanja tubularjev – Francois Marie je bolj znan pod kratico lastne blagovne znamke FMB.

Portet legende. Tokrat je govora o šovmenu in veteranu gorskokolesarskih gravitacijskih disciplin Cedricu Gracii.

Kolesarski trening se nadaljuje:
– kako razviti vzdržljivost, moč in hitrost,
– vožnja v skupini in vpliv vetra.

Gorskokolesarska domača delavnica vam bo tokrat postregla z nasveti za pravilno nastavitev vzmetenja. Vzmetne vilice, nastavitev hoda, razteg, stisk, nastavitev zadnjega blažilca …

Si želite sami poviti trak na krmilu dirkalnega kolesa? Nič lažjega. Navodila in potek postopka v sliki in besedi.

Kolesarski izlet oziroma tura gre tokrat na dvatisoč metrov nadmorske višine – Monte Zermula. Če pa to ni dovolj, si lahko preberete o kolesarjenju po Nepalu in okoli masiva Anapurna (300 kilometrov in 16000 višinskih metrov vzponov in spustov).

Kolesarska potovanja: popotniki, avanturisti, posebneži – za vas noro, za njih samo še en običajen dan.

Za konec še Anjina kolumna ter predzadnja stran.

Sledite nam