Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
11. novembra 2014

Na večeru zvezd, zaključni prireditvi sezone, Kolesarske zveze Slovenije, najvišji častni nagradi dobila Tanja  Žakelj in Luka Mezgec. Priznanja tudi za Blažo Klemenčič, Zarjo Černilogar in Miho Halzerja.

Še enkrat na Ljubljanskem gradu je Kolesarska zveza Slovenije pripravila zaključno prireditev leta.

Izjemna sezona v slovenskem kolesarstvu je dobila svoj epilog. Če je sama prireditev potekala v ustaljenih okvirih, pa tega ne moremo reči za zahvali prejemnikov naziva kolesarka in kolesar leta, Tanje Žakelj in Luke Mezgeca. Oba sta novi val športnikov, ki razumejo in sprejemajo svojo vlogo v medijih in so jo pripravljeni igrati. Precizni in hudomušni zahvali sta popestrili prireditev, ki bi sicer lahko izpadla le kot še ena v nizu. Tanja je naslov dobila za potrditev svojega položaja v svetovnem pokalu in skupno tretje mesto v njem ter za naslov evropske prvakinje, Luka pa za svojo izjemno sezono s sedmimi zmagami v svetovni seriji in še posebej emocionalno zmago na Giro d’ Italia v Trstu. To je Tanjin peti naslov in prvi za Luko.

Priznanja za posebne dosežke na področju gorskega kolesarstva so prejeli Blaža Klemenčič za izjemno sezono v svetovnem pokalu in drugo mesto na evropskem prvenstvu, Zarja Černilogar za zmago v skupni razvrstitvi evropske serije v spustu in visoko mesto v skupni uvrstitvi svetovnega pokala, Miha Halzer za zmago na tekmi svetovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem in Unior Tools Team kot najuspešnejši mtb klub. Na cesti so enaka priznanja dobili Simon Špilak, Jure Kocjan in ekipa Adria Mobil in ženska ekipa BTC City Ljubljana. Najboljša amaterska kolesarja sta Ajda Opeka in Igor Kopše.

Nagrade za življenjsko delo v kolesarskem športu je bil deležen Franc Hvasti, za svoj prispevek v tekmovalni karieri in dolgoletno trenersko in selektorsko delo v vseh selekcijah slovenskega in še prej jugoslovanskega kolesarstva.

Na uvodni fotografiji Luka in Tanja, vse foto Grega Stopar.

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam