Andorra Epic
7. julija 2024

Po štirih etapah zopet cilj v La Massani, v osrčju Andore. Za gorskimi kolesarji, ki stavijo na etapne dirke, je Andorra Epic že odkljukan.

Epski vzponi, epski spusti in epski razgledi, vse to lahko doživiš na etapni dirki serije Epic v Andori. Tam se je mudi ltudi naš Afriški lev Peter Vesel, ki je tako kot na dirki 4 Islands MTB tudi tukaj tekmoval v paru s Hrvatom Marinom Dekovićem, njuna ekipa se je imenovala Team Visit Kvarner.

Andorra Epic 2024 in sklepno dejanje

Zadnjo etapo sta si v moški elitni kategoriji podredila stara nemška lisjaka in večkratna udeleženca ABSA Cape Epica Lukas Baum in Georg Egger (Orbea X Leatt X Speed Company). Za etapo sta potrebovala 2 uri, 8 minut in 59 sekund. Minuto in pol sta zaostala Nizozemec Hans Becking in Belgijec Wout Alleman (Buff Megamo), tretja sta bila Francoz Pierre Billaud in Švicar Martin Fanger (Hexatri – Papival). Od Beckinga in Allemana sta bila počasnejša le pet sekund. Kolumbijka Monica Calderon in Nizozemka Tessa Kortekaas (Cannondale ISB Sport) sta osvojili tudi zadnjo etapo in tekmicam nista pustili niti ene zmage.

V moški kategoriji sta skupno zmago po 9 urah, 15 minutah in 55 sekundah osvojila Becking in Alleman. druga sta bila z 2 minutama in 10 sekundami zaostanka Španca Sergio Mantecon in Jose Sanchez (Scott Cala-Bandida, na tretje mesto sta z zmago v zadnji etapi uspela priti Egger in Baum. Njun zaostanek je znašal debelih šest minut. Pri ženskah sta zmagovalki Calderon in Kotekaas, ki sta s skupnim časom 11 ur in 40 minut deklasirali konkurenco.

Andorra Epic in kategorija grand master

Nemec Thorsten Damm in Italijan Thomas Piazza (Scott Fahrradladen Gudensberg) sta zmagovalca zadnje etape. 2 uri, 38 minut in 36 sekund je bil njun čas. Peter Vesel in Marin Deković (Team Visit Kvarner) sta zaostala 9 minut in pol, tretja Italijana Loris Tomat in Michele Gallina (Team FVG) pa še 13 sekund več.

Pri grand masterjih sta prepričljiva zmagovalca postala Damm in Piazza, ki sta za celoten Andorra Epic potrebovala 11 ur, 32 minut in 42 sekund. Drugo mesto sta z zaostankom 27 minut in 14 sekund osvojila Vesel in Deković, tretje pa Tomat in Gallina, ki sta zaostala sedem minut več.

Peter po zaključku dirke:

“Še ena dirka serije Epic je končana. Bila sva druga, tako kot vse etape. Danes sem imel en izlet v vodo. Peljali smo se po dokaj ozkem terenu. Na eni strani zaščiten z ograjo, na drugi strani pa je bil kanal z vodo. Jaz sem s krmilom zadel ob ograjo in štrbunknil v vodo. Nič hudega, razen par prask. Marin zadovoljen, jaz zadovoljen. Danes zopet zelo tehnični spusti. Hrvate sem zopet hecal, da so spusti na Enduro Grožnjan bolj otroško igrišče proti temu, kar smo vozili v Andori in vsi so se strinjali s tem. To je to. Borbamo dalje.”

Video vrhunci zadnje etape Andorra Epic

Vsi vrstni redi na epic-series.com.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

Andorra Epic

Sledite nam