23. septembra 2009

VN Vinograda Jastrebarsko, Robič in Mugerli na Croc Trophy, Brški in Lutman na Cape Epic. Jutri XC prihodnost v Tunjicah. Napovednik dot.Four. Dan brez avtomobila. MTB dami na cestnem SP. Nova pohorska vzpenjača. DP vzpon Blegoš. Natečaj Športaj!

Mugerli in Lovše osamljena nekje na trasi VN Vinogradov (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

Mugerli in Lovše osamljena nekje na trasi VN Vinogradov (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

Na štartu maratona na Jastrebarskem (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

Na štartu maratona na Jastrebarskem (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

Skupinca s Koratom, Novakom in Pikovnikom (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

Skupinca s Koratom, Novakom in Pikovnikom (foto Tomislav Lončar / kkj.hr)

S snemanja filma dot.Four

S snemanja filma dot.Four

Jurij v torek pod Metalko (foto AD)

Jurij v torek pod Metalko (foto AD)

Tudi mehiški glasbenik na admiralski križarki flote chopshop.si je bil vsaj za trenutek del dneva brez avtomobila (foto AD)

Tudi mehiški glasbenik na admiralski križarki flote chopshop.si je bil vsaj za trenutek del dneva brez avtomobila (foto AD)

Športaj kot Slon (ali Sadež?)

Športaj kot Slon (ali Sadež?)

VN Vinograda: Spet Matej & Matej
Prvi maraton VN Vinograda na Jastrebarskem (Hrv) v organizaciji KK Jastrebarsko je dobil Matej Lovše predMatejem Mugerlijem (FBI-Uni team), kot tretji je po 60 km in 1900 v.m. v cilj prišel Nejc Černilogar (KK Završnica), ki je zmagal med mlajšimi člani. Vsi naravnost s svetovnega pokala v Schladmingu. 
“Lep maraton, trasa je bila uživaška. Na enem od spustov sva si z Matejem dala kar nekaj prostora, da sva še bolj uživala v singlu,” je povedal zmagovalec Lovše. Efbiajevca sta bila edina v cilju v manj kot treh urah, sama pa sta v vodstvu ostala že nekako po pol ure dirke, ko je Robi Kordež (Energija Domžale) dobil defekt, Đani Smičić (Tuškanac), ki se je na koncu s Černilogarjem boril za tretje mesto, pa je odpadel.
Boštjan Hribovšek (Calcit Kamnik) je zmagal v kategoriji sport1, Matej Korat (MTB Koroška) pa v sport2. Rajko Novak (Calcit Kamnik) je bil najhitrejši veteran na dolgi trasi, Klemen Šimnovec (Bam.Bi) pa je bil na krajši 38 km trasi prvi med mladinci.
Poročilo, vrstni redi in fotografije na dstrani KK Jastrebarsko >>
MTB Koroška je poročala s Krasa in z Jastrebarskega >>

Jure in Matej vseeno gresta
Ultrakolesarska legenda Jure Robič si je za letos zastavil tudi nastop na mtb etapni preizkušnjiCrocodile Trophy v Avstraliji v paru z Matejem Mugerlijem. Tam je pred leti že nastopal, letos je na sporedu od 20. do 29. oktobra. A ker nesreča ne počiva, se je Jure po sobotni zmagi na Vršič v nedeljo zložil na drugi rekreativni dirki in si zlomil ključnico. “Vseeno greva, mislim da bo šlo. Danes vplačava letalske karte,” je bil Jure optimističen že dan po poškodbi, ko je tudi že vrtel na trenažerju.

Breški na Cape z Lutmanom
Uroš Breški (KK Djak) pa se vrača na etapno dirkoCape Epic v Južni Afriki, ki sta jo leta 2008 opravila sPrimožem Gulinom. Tokrat bo od 21. do 28. marca 2010 združil moči z Valeriom Lutmanom (Izvir Vipava) iz Šempetra pri Gorici. Pa še kakšna slovenska udeležba se obeta, več sledi.

Šolsko prvenstvo s številčno udeležbo
Jutri (četrtek) bodo Tunjice pri Kamniku gostile prvenstvo osnovnih in srednjih šol (dopoldan) ter finale pokala v krosu za mlajše kategorije (popoldan). Prijav za šolsko prvenstvo je bilo že v ponedeljek več kot 120, zato prireditelji iz KD Calcit naprošajo, da vsi udeleženci pridejo pravočasno na prizorišče (do 10. ure).
Podrobnosti na strani KD Calcit Kamnik >>

Napovednik filma dot.Four
Na ogled je prvi napovednik filma dot.Four avtorjaBlaža Tomažina iz Maribora in njegove produkcije mSix. Blaža poznamo že po filmčku 4aXis iz leta 2007. Tako film kot napovednik so obiskovalci kanadske mednarodne spletni strani Pinkbike izbrali za video dneva (VOD).
Naravnost v HD napovednik >>
Novica na PinkBike >>

Ljubljana s kolesi namesto avtomobilov
Včeraj smo obiskali eno izmed ljubljanskih prireditev ob dnevu brez avtomobila – tisto, ki sem nam je zdela najbolj rokerska in je bila tudi solidno spromovirana. Na ploščadi pred Metalko sta Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Urad vlade za komuniciranje v izvedbi Centra Evropa zbrala trialiste, “uličarje” (beri: chopperje, lowriderje in druga redkejša kolesa), servis in (neuspešno) tržnico rabljenih koles.
Na kolesih za trial so poglede pritegovali Jurij Palivoda, Matija Britvec in prijatelji; cruiserje, chopperje in lowriderje so pripeljali iz chopshop.si, kolesa je mimoidočim popravljal Sandi iz Fun Sportsa. 
Nekaj več fotografij smo ekskluzivno objavili kar na Tabli >>

Blaža in Lonka na cestnem SP
Na SP v cestnem kolesarstvu v Mendrisiu v Švici sta danes Slovenijo v vožnji na čas zastopali ena aktualna in ena bivša gorska kolesarka. Blaža Klemenčič je na 26,8 km dolgi trasi dosegla 31. čas (+4:27,58, povp. hit. 40,301 km/h), Polona Batagelj pa 40. med 41 uvrščenimi (+7:09,81, povp. hit. 37,747 km/h).
Obe bosta nastopili tudi na sobotni cestni dirki.
Več na Sportalu >>

Nova vzpenjača se rojeva
Na Mariborskem Pohorju so v minulih dneh začeli graditi novo vzpenjačo, kar je bilo po juliju nekako … nujno. Trasa bo enaka, načrtujejo tudi vmesno postajo, kabine bodo osemsedežne Leitnerjeve. Za bicikle se bo gotovo našel prostor. Gondola naj bi obratovala pred glavnim delom smučarske sezone. Zmogljivost bo sprva 1000, pozneje pa 2400 oseb na uro. Več na Delo.si >>

DP v vzponu s 500 m novega asfalta
Kaj je narobe pri tem, da prireditelji DP v vzponu z gorskimi kolesi (letos je to tradicionalni vzpon na Blegoš) očitno vidijo napredek za svojo gorskokolesarsko prireditev v tem, da imajo 500 m novega asfalta? Tako so napisali tudi na Tabli >>
Kakorkoli, DP v najmanj gorskokolesarski disciplini gorskega kolesarstva to nedeljo. Več >>
Konec koncev je še dobro, da naša zveza ne nadzira nastopanja licenciranih tekmovalcev, tako da gredo lahko ti tudi na dan državnega prvenstva kam v tujino,recimo na Parenzano.

Natečaj Športaj!
Zdaj lažje razumemo glasbeno podlago za video Jana Poriča z uličnega DH na Reki. Z njim se je prijavil na nagradni natečaj Zavarovalnice Triglav za najboljši športni video ali fotografijo. Nagrade so zelo lepe. Športaj! tukaj >>

Sledite nam